Na ovih 5 mesta ne bi trebalo da razgovarate mobilnim telefonom

Na ovih 5 mesta ne bi trebalo da razgovarate mobilnim telefonom

Mobilni telefon ne bi trebalo da koristimo baš u svakoj situaciji. Postoje određene nepisane smernice kojih se treba pridržavati, makar iz pristojnosti i onda kada nije hitno.

Dakle, pet javnih mesta posebno je sporno, kad se govori o izbegavanju obavljanja telefonskih poziva mobilnim.

Javni prevoz

Najčešći razlog zbog kog izbegavamo telefonske pozive u javnom prevozu su buka i gužva, osim ako ne želite jednostrani razgovor.

Važno je imati obzira i prema drugim putnicima, koji verovatno ne žele da slušaju o čemu razgovarate. Zato pokušajte da se zadržite na tekstualnim porukama.

Kase u prodavnicama

Nemojte biti "ta osoba" koju svi gledaju s određenim gnevom jer u trenucima kad dođe na red, zadržava sve ostale telefonskim pozivom. Pričekajte dok ne završite sa svime na kasi pre nego što se okrenete telefonskom pozivu.

Javni WC

Ovde se radi i o poštovanju privatnosti u deljenom prostoru i o potencijalnoj zarazi zbog nečistoća. Dovoljno je odložiti mobilni bilo gde i mogućnost zaraze neke vrste je tu.

Restorani

Možda se čini zgodno da obavite poziv dok se čeka naručena hrana, ali to je vrlo nepristojno, ne samo onima oko vas, nego i onima koji jedu s vama. Ukoliko je poziv hitan, izvinite se i izađite napolje.

Deljeni radni prostor

Ovo ne važi za vrste poslova gde je razgovor na telefonu nužnost. Ali, svaki privatni razgovor trebalo bi da se izbegava, barem u blizini kolega i na mestu gde su tišina i koncentracija jako bitni, prenosi N1.

Oceni vest:
4
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan