Na promociji sajta "Javna lajna" bačeno svetlo na sliku stanja u medijima (FOTO)

Na promociji sajta "Javna lajna" bačeno svetlo na sliku stanja u medijima (FOTO)

Sinoć je na prepunom spratu knjižare "Bulevar Books" održana promocija sajta "Javna lajna", uz živopisan razgovor o stanju medija u Srbiji, koji su vodili mlada novinarka Ana Bugarinović kao pokretač stranice i njeni gosti. Publika je imala priliku da čuje zanimljive podatke o medijskoj slici i kreiranju iste, radnoj etici u ovoj oblasti, kao i o stanju svesti onih koji te medije prate.

Žana Karaklajić – voditeljka Jutjub emisije "Inspiracija dana – inspiracija noći" i Marko Braković, psihoterapet, pisac i kolumnista, kao ljudi koji dugo rade sa medijima, podelili su sa prisutnima svoja najupečatljivija iskustva koja su potvrdila zabrinjavajuću medijsku sliku, ali su se dotakli i odgovornosti same publike koja, ipak, može i treba da bira šta prati.

Deo programa koji je izazvao posebne reakcije publike, pod imenom "Medijski striptiz", podrazumevao je temu ogoljavanja multimedijalnih sadržaja do granice neukusa.Ipak, krajnja poruka nije pesimistična. Dok god postoje oni koji su spremni na bunt i borbu za istinu i kvalitet, dotle ima nade, a to se odnosi i na kreatore medijskog sadržaja i na one koji taj sadržaj upijaju.

Upravo sa tim razlogom je pre godinu dana osnovana i "Javna lajna", a u momentu kad je autorka shvatila da sama treba da učini nešto za ovo društvo, umesto da borbu protiv medijskog mraka vodi pomoću statusa na društvenim mrežama. Za portal "Moj Novi Sad" Ana kaže:

– Kada nemaš podršku nikog oko sebe, kao što je ja nisam imala, onda ti celim sobom moraš da štitiš tu stvar. Samo ako postaneš to što radiš, tebi niko ne može ništa, nijedna cenzura, niti ijedna vlast.Kao autorka koja je uradila pregršt intervjua sa ličnostima sa domaće javne scene, Ana je brzo prepoznata kao novinarka koja sagovornicima postavlja baš ona pitanja koja su potrebna kako bi iznedrila ono najdragocenije iz njih, a tokom sinoćne promocije otkrila nam je i koliko se dugo i detaljno priprema za svaki intervju, pokušavajući da u potpunosti shvati psihološki profil sagovornika.

– Verujem da kvalitet uvek ispliva na površinu. "Javna lajna" je autentična po vrednosnoj skali koja je apsolutno zaboravljena, po istini koju pruža o svojim sagovornicima, po tome što po svojoj formi apsolutno nema konkurenciju. Ovaj sajt služi višem idealu uverena je mlada autorka, a, po svemu sudeći, "kritična masa" koja ovakve sadržaje prati pretenduje da postane sve masovnija.

Oceni vest:
10
2

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Nešićka

  pre 627 dana i 22 sata

  Bravo, bravo, bravo! Podrška mladim i talentovanim ljudima! Sve pohvale i za one starije koje časno rade svoj posao i primer su drugima!

  Oceni komentar:
  0
  5