Na sastanku postignut dogovor da studenti medicine od 24. maja opet imaju nastavu u KCV

Na sastanku postignut dogovor da studenti medicine od 24. maja opet imaju nastavu u KCV

Klinički centar Vojvodine i Medicinski fakultet u Novom Sadu sastali su se u sredu 23. maja i doneli odluku o potpisivanju Memoranduma o regulisanju međusobnih odnosa, u skladu sa zakonima Republike Srbije i pozitivnim pravnim aktima.

Na sastanku održanom u prisustvu i na inicijativu pokrajinskog sekretara za zdravstvo, doc. dr Zorana Gojkovića, takođe je dogovoreno da nakon potpisivanja Memoranduma i pravnog uređenja međusobnih odnosa, 24. maja započne prekinuta nastava za studente Medicinskog fakulteta u prostorijama Kliničkog centra Vojvodine, navodi se u saopštenju.

Klinički centar Vojvodine obustavio je izvođenje nastave od ponedeljka, 21. maja i u saopštenju koje je ranije potpisao v.d. direktora KCV Petar Slankamenac, navodi se da je “poslednjih 18 meseci KCV, poštujući zakon, pokušao da zaključi Sporazum o međusobnoj saradnji sa Medicinskim fakultetom u Novom Sadu koji je, međutim, sve vreme odbijao da formalno i zakonski definiše saradnju dve ustanove”.

Zbog toga je KCV bio prinuđen da obustavi izvođenje praktične nastave, navedeno je u saopštenju.

Medicinski fakultet je na svojoj veb stranici objavio i visine naknada za praktičnu nastavu koje im je dostavio KCV, prenosi "Dnevnik".

Prema tom spisku, praksa za studenta Fakulteta koja se realizuje u Kliničkom centru iznosi 10.000 dinara po semestru. Naknada za obavljanje specijalističkog staža specijalizanta Fakulteta, u Kliničkom centru Vojvodine iznosi za specijalizana koji nije zaposlen u Kliničkom centru 50.000 dinara godišnje, a za onog koji je zaposlen u Kliničkom centru 100.000 dinara.

Da nije bilo rešenja ovog spora KCV i Medicinskog fakulteta studenti bi imali problem da overe semestar, polažu ispite i izvršavaju druge obaveze.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan