Na Spensu otvoren "NS beer craft fest"

Na Spensu otvoren "NS beer craft fest"

U SPC "Vojvodina" u petak je otvorena manifestacije "NS beer craft fest" u organizaciji Udruženja građana za razvoj privrednih i turističkih potencijala UPTPV "Potencijal".

Kao se navodi u saopštenju iz Gradske kuće, na manifestaciji koja traje još danas, 21. decembra, učestvuje oko 20 registrovanih proizvođača i predstavnika udruženja karft piva koji će imati priliku da upoznaju građane sa potencijalima ove grane privrede i turizma, predstave im svoje brendove i omoguće degustaciju proizvoda.

Proizvodnja zanatskog piva je u poslednjih nekoliko godina u Srbiji doživela pravi bum. Broj malih, zanatskih pivara raste iz godine u godinu, a procenjuje se da će se broj tih pivara udvostručiti do 2021. godine. Male kraft pivare promovišu pivo na drugačiji način, isporučuju raznovrsna dopadljiva piva i revitalizuju neke stare tehnologije. Doprinele su da to bude domaćinski biznis i da se njime bave čitave porodice. Ono što pozicionira male pivare, jeste njihova ponuda koja uključuje piva kakva velike pivare ne izbacuju na tržište. Jedna trećina zanatskih pivara svoju proizvodnju obavlja na teritoriji Novog Sada i upravo iz tog razloga smo podržali ovu manifestaciju – rekao je Član Gradskog veća za privredu Milorad Radojević.Prema rečima organizatora, sa povećanjem nivoa znanja trenutno zaposlenih lica, kao i edukacijom novog kadra, Novi Sad bi postao još konkurentniji iz ove oblasti, što bi za cilj imalo dalje širenje ove privredno-turističke grane, a samim tim to bi dovelo do otvaranja novih i širenja postojećih kompanija odnosno mini-fabrika.

Oceni vest:
2
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan