Na Spensu počelo 28. "Novosadsko proleće"

Na Spensu počelo 28. "Novosadsko proleće"

Na prvom spratu SPC "Vojvodina" otvorena manifestacija koja će trajati do 24. marta.

"Novosadsko proleće" je tradicionalna izložba cveća, sadnica i opreme za uređenje bašte koja se organizuje svake godine u martu, kao prilika Novosađanima i gostima Novog Sada da na jednom mestu pronađu sve što je potrebno za prolećno uređenje bašte.

- Ovaj tradicionalni događaj pokreće ozbiljne teme iz ekologije i podstiče svest ljudi o značaju zaštite životne sredine, a sa druge strane ima i značajni privredni karakter. Važno je što "Novosadsko proleće", kao svojevrsni ekološki brend Novog Sada, pruža mogućnost da kupimo nešto za sebe i svoje domaćinstvo, da naučimo više o hortikulturi i ekologiji, a ima i uskostručni karakter, namenjen stručnjacima iz tih oblasti – rekao je na otvaranju Aleksandar Petrović, pomoćnik gradonačelnika Novog Sada.


Predsednik Pokreta gorana Petar Viđikant je naglasio da se ovogodišnja manifestacija održava pod sloganom "Priroda na recept".

- To je tema o kojoj će se kroz prezentovanje naučnih istraživanja prikazati pozitivni uticaji boravka u prirodi, uticaji na fizičko i na mentalno zdravlje i apelovati na naše sugrađane da što više vremena provode u prirodi sa svojim porodicama – rekao je Petar Viđikant.

"Novosadsko proleće" se organizuje po 28. put i okuplja više od 200 izlagača na manifestaciji. U pitanju su najveći proizvođači i uvoznici cveća, sadnica lišćara, četinara i ukrasnog šiblja, kao i semenske robe, zaštitnih sredstava i prateće opreme za uređenje vrtova i enterijera, kao i proizvođači meda i zdravstveno bezbedne hrane i rukotvorina starih zanata. Manifestacija će takođe biti biti upotpunjena velikim brojem predavanja, stručnih tribina, okruglih stolova i radionica. "Novosadsko proleće" organizuje Pokret gorana Novog Sada uz podršku Gradske uprave za privredu, Regionalnog centra za životnu sredinu i švedske Međunarodne agencije za razvoj i saradnju.

 

Oceni vest:
2
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan