Na Tvrđavi sutra počinje Evropsko prvenstvo u planinskom biciklizmu (FOTO)

Na Tvrđavi sutra počinje Evropsko prvenstvo u planinskom biciklizmu (FOTO)

Povodom predstojećeg Evropskog prvenstva u planinskom biciklizmu zamenik gradonačelnika Novog Sada Milan Đurić i član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin primili su članove reprezentacije Srbije u tom sportu.

Pozdravljajući prisutne, zamenik gradonačelnika Novog Sada Milan Đurić izrazio je zadovoljstvo što se to takmičenje po prvi put organizuje u ovom delu Evrope, baš u Novom Sadu, na Petrovaradinskoj tvrđavi, mestu koje i najznačajnije događaje čini spektakularnim i jedinstvenim.

– Novi Sad je grad biciklista, prva lokalna samouprava u Srbiji koja subvencioniše kupovinu bicikla. Imamo odlične uslove za vožnju i inicijative koje promovišu biciklizam kao zabavan i zdrav način prevoza. Pored popularizacije biciklizma kod građanstva, posredstvom Uprave za sport i omladinu podržavamo ovaj sport. Verujem da je to, uz činjenicu da smo se već dokazali kao dobri domaćini velikih–  sportskih manifestacija evropskog i svetskog nivoa, jedan od razloga zbog kojih je Evropska biciklistička federacija odabrala naš grad kao mesto nadmetanja preko 500 najboljih biciklista iz 35 zemalja – izjavio je Đurić.


On se zahvalio Biciklističkom savezu Srbije, Biciklističkom klubu Novi Sad i Vojvođanskoj asocijaciji biciklističkih klubova na posvećenosti i profesionalnosti i poželeo im uspešnu realizaciju takmičenja, a reprezentaciji Srbije mnogo sreće i dobre rezultate.

Prijemu u Gradskoj kući prisustvovali su i predstavnici Biciklističkog saveza Srbije, organizatori i volonteri. Potpredsednik Biciklističkog saveza Srbije Dušan Gojić se zahvalio Gradu na podršci da to istorijski važno takmičenje za biciklizam u Srbiji bude realizovano. On je istakao da Evropsko prvenstvo u planinskom biciklizmu predstavlja krunu dosadašnjih aktivnosti Saveza.

Prema rečima direktora trke Nemanje Vajsa, prvenstvo je veliki događaj za srpski i Evropski biciklizam, ali i prilika da gosti i publika iz inostranstva na lep način upoznaju Novi Sad.

ATRAKTIVNA STAZA NA PETROVARADINSKOJ TVRĐAVI: Evropsko prvenstvo u planinskom biciklizmu održava se od 12. do 15. avgusta u Novom Sadu, a time je i Srbija postala prva zemlja u regionu koja je dobila priliku da organizuje ovo značajno sportsko takmičenje. Ono što ovo prvenstvo čini jedinstvenim jeste staza na Petrovaradinskoj tvrđavi koja delom ide po bedemu i vodi kroz podzemne tunele, a takmičari prolaze tik uz posetioce, pa će za mnoge to biti novo iskustvo u vožnji. Prvenstvo u planinskom biciklizmu je sportski događaj namenjen svima, kako sportistima i ljubiteljima biciklizma, tako i porodicama sa decom, mladima, ali i starijim sugrađanima. Ulaz na tvrđavu će biti slobodan. Evropsko prvenstvo organizuju Biciklistički savez Srbije, Biciklistički klub Novi Sad i Vojvođanska asocijacija biciklističkih klubova, saopšteno je danas iz Gradske kuće.

                                                                 (klknite na mapu za višu rezoluciju)

Oceni vest:
2
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan