Načelnik beogradske policije garantovao bezbednost učesnicima protesta "Srbija protiv nasilja"

Načelnik beogradske policije garantovao bezbednost učesnicima protesta "Srbija protiv nasilja"

Narodni poslanici Miroslav Aleksić, Slavica Radovanović i Srđan Milivojević sastali su se u sa načelnikom beogradske policije Veselinom Milićem i načelnicima još šest policijskih uprava.

Cilj sastanka bio je da se dogovori bolja komunikacija i koordinacija sa pripadnicima policije radi prevencije neželjenih dogadjaja na protestu "Srbija protiv nasilja", odnosno kako bi se sprečilo da provokatori, koji su bili prisutni i na prethodnom protestu, promene nenasilan oblik protesta.

Opozicioni poslanici, koji su i tehnički organizatori protesta "Srbija protiv nasilja", dobili su od načelnika beogradske policije Veselina Milića, ali i načelnika drugih policijskih uprava uverenje da će policija biti na ulicama tokom trajanja protesta i da će građanima biti omogućena mirna šetnja, kao i da za sada nema indicija da bi tokom protesta moglo doći do nasilja.

Praktično u isto vreme i na istom mestu za petak kada se četvrtu nedelju zaredom organizuje protest "Srbija protiv nasilja", zakazan je još jedan protest "Stop nasilju nad Srbima sa Kosova i Metohije".

Opozicija smatra da je reč o provokaciji režima, ne bi li se u petak izazvali incidenti i sukobi u Beogradu.

Naime, na društvenim mrežama pojavio se poziv za protest istog dana nakon što je šef poslaničke grupe SNS-a Milenko Jovanov u Skupštini Srbije najavio da će opoziciju juriti po ulicama.

Pomenuti protest počinje u petak u 17 časova ispred spomenika cara Nikolaja, a zatim je predviđen odlazak ispred Skupštine u 18 časova.

Zbog ovoga tehnički organizatori protesta će tokom dana doneti odluku da li će protest biti održan u petak kada je i planirano ili će biti pomeren.

Oceni vest:
2
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan