Nagrada za unapređenje profesije timu medicinskih sestara sa Instituta za onkologiju

Nagrada za unapređenje profesije timu medicinskih sestara sa Instituta za onkologiju

Priznanjem "Dobrila Pejović'', koje se dodeljuje za rezultate ostvarene u razvoju i unapređenju kvaliteta sestrinske i babičke profesije, prvi put su nagrađene medicinske sestre iz neke od zdravstvenih ustanova u Vojvodini.

Sandra Spajić, Mirjana Bubulj, Jelena Marijan i Slavica Trifunčević sa Instituta za onkologiju Vojvodine nagradu su osvojile zajedničkim radom.

Njihov doprinos oporavku pacijenata nedvosmisleno je jedinstven u našem zdravstvu – pored redovne brige, one za njih organizuju i niz humanitarnih i kulturnih aktivnosti, prenosi Radio televizija Vojvodine.

- Trudimo se da humanizujemo prostor u kome borave pacijenti kroz razne radionice, knjige, filmove – izjavila je Spajić.

Udruženje medicinskih sestara "Sestrinstvo'', nagradilo je još dve svoje kolegenice – Gordanu Kovačević iz KC Srbije i Blagicu Radović iz zdravstvenog centra Kosovska Mitrovica.

- Ovo treba da vam bude satisfakcija u daljem radu i da date još veći doprinos nego do sad, jer ovo je znak da ste na dobrom putu – izjavila je Marija Galić, predsednica udruženja "Sestrinstvo".

Nagrada "Dobrila Pejović'' osnovana je 2016. godine kada je i prvi put dodeljena, a nosi ime žene koja je prema oceni mnogih najviše doprinela razvoju i unapređenju kvaliteta sestrinske i babičke profesije u Srbiji.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Milan

  pre 2026 dana i 6 sati

  Mislim stvarno, 2 sestre koje rade svoj posao od 40000 koje sikaniraju pacijente. sto bi rekli, koje su to price bre

  Oceni komentar:
  0
  0