Nagrađeni dečji radovi sa konkursa "Hrani se pravilno i budi zdrav"

Nagrađeni dečji radovi sa konkursa "Hrani se pravilno i budi zdrav"

Član Gradskog veća za zdravstvo prof. dr Zoltan Horvat prisustvovao je manifestaciji koju, u okviru zdravstveno-promotivne kampanje "Oktobar, mesec pravilne ishrane", organizuju Institut za javno zdravlje Vojvodine i Uprava za zdravstvo Grada Novog Sada.

Tom prilikom, u dvorani "Eđšeg" izloženi su najbolji radovi koji su pristigli na konkurs "Hrani se pravilno i budi zdrav", a autorima najuspešnijih likovnih i literarnih radova dodeljene su nagrade. Na konkursu su učestvovala deca iz PU "Radosno detinjstvo" i učenici osnovnih škola sa teritorije Južnobačkog okruga.- Grad Novi Sad zajedno sa Institutom za javno zdravlje Vojvodine još od 2001. godine neprekidno sprovodi kampanju "Oktobar, mesec pravilne ishrane", i nastaviće i u buduće to da radi. Posebno je važno da deca najmlađeg uzrasta u kolektivu gde odrastaju steknu pravilne navike za ishranu. Pored roditelja, vaspitačice i vaspitači imaju veliku ulogu da edukuju decu o pravilnoj ishrani, a današnja dodela nagrada i diploma im samo daje podstrek da nastave pravim putem, i da sledeće godine na konkursu učestvuje još više dece –
rekao je prof. dr Zoltan Horvat.

 

Nacionalna zdravstveno-promotivna kampanja "Oktobar, mesec pravilne ishrane" realizuje se na teritoriji Republike Srbije od 2001. godine. U Novom Sadu, aktivnosti u okviru kampanje sprovode se od 16. oktobra – Svetskog dana hrane, pa do 8. novembra – Evropskog dana pravilne ishrane. Ove godine u fokusu kampanje bili su ugljeni hidrati, njihove zdravstvene koristi, ali i rizici.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan