Naizgled bezopasni simptomi mogu ukazivati na ozbiljna oboljenja

Naizgled bezopasni simptomi mogu ukazivati na ozbiljna oboljenja

Zbog manjka vremena, često ne obratimo pažnju na neke, naizgled bezazlene, simptome. Iako nisu uvek alarmantni, postoje tri simptoma koja upozoravaju da je vreme za posetu lekaru.

Prekomerno znojenje

Iako je znojenje najčešće posledica toplote, ono može biti uzrokovano i anksioznošću, menopauzom, nekim lekovima, niskim šećerom u krvi i konzumiranjem alkohola. Ono se javlja se i kod stanja kao što su dijabetes, problemi sa štitnom žlezdom i poremećaji nervnog sistema.

Noćno znojenje takođe može biti posledica i infekcije, i, uretkim slučajevima, nekog oblika raka, prenosi City magazin.

Tinitus

Tinitus ili zujanje u ušima uglavnom je bezopasna pojava koja prolazi sama od sebe. Međutim, ukoliko potraje, poželjno je da proverite nivo šećera u krvi, nivo hormona štitne žlezde, mogući nedostatak gvožđa ili mogućnost multiple skleroze.

Ako se javi u kombinaciji sa drugim simptomima kao što su slabost ili utrnulost lica, teška vrtoglavica ili iznenadan gubitak sluha, može biti simptom moždanog udara.

Oticanje nogu

Nakupljanje tečnosti, gojaznost, trudnoća, uzimanje određenih lekova ili prevelika količina soli u ishrani najčešći su uzrok otoka u nogama.

Nakupljena tešnost može ukazivati na probleme sa srcem, bubrezima ili jetrom, a ukoliko je otok praćen crvenilom, i to na samo jednoj nozi, potrebno je da se obratite lekaru.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan