Nakon 2.000 napravljenih i poklonjenih stolica za bebe, Stolar Mile predao radionicu sinu

Nakon 2.000 napravljenih i poklonjenih stolica za bebe, Stolar Mile predao radionicu sinu

Veliki humanitarac iz Rakovca, Milorad Jurković, poznatiji kao stolar Mile, koji pravi i poklanja stolice za hranjenje beba porodicima koje ne mogu da ih priušte, najavio je smenu generacija.

Naime, on je na svojoj Fejsbuk stranici, objavio da je za pet godina napravio 2.000 ovih stolica i da od sada posao preuzima njegov sin Stefan kome je danas predao celu radionicu. 

Da bi sve proteklo kako valja, Stolar Mile dodaje da će biti uz naslednika i pomagati mu dok se ne opusti i krene potpuno samostalno da radi.

Ovaj veliki čovek koji je čak i novac za put u Njujork na dodelu zaslužene nagrade za "Humanistu godine" preusmerio bolesnoj deci,  zavetovao je sina da "nikada ne sme prodati nijednu stolicu!"


Jurković je svoju misiju započeo 2015. godine a u prvih šest meseci izradio je i poklonio više od 200 stolica za mališane. Taj broj je danas zaokružen na 2.000, pa je red i da se Stolar Mile malo odmori ali da to ne bi uticalo na nesebičnu pomoć porodicama koje teško žive, preneo je misiju na svog sina uz poruke "idemo dalje" i "samo nek se deca rađaju".

Oceni vest:
10
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan