Nakon što su "Ujedinjeni protiv kovida" pozvali građane da se obuku u belo i podrže lekare, Lončar pristao na sastanak

Nakon što su "Ujedinjeni protiv kovida" pozvali građane da se obuku u belo i podrže lekare, Lončar pristao na sastanak

Članovi udruženja "Ujedinjeni protiv kovida" (UPK) u ponedeljak su poslali dopis ministru zdravlja Zlatiboru Lončaru u kom su zatražili hitan sastanak.

Takođe, zahtevali su da se hitno prekine s kršenjem prava lekara, da u radnom odnosu ostanu svi mladi lekari koji su zaposleni tokom vanrednog stanja i da se smene vršioci dužnosti direktora Opšte bolnice Novi Pazar i KBC Zvezdara, javlja N1.  

Vuk Vučić, ortoped i predstavnik ovog Udruženja građana rekao je ranije danas da od pokretanja peticije "Ujedinjeni protiv kovidanisu imali nikakav kontakt sa Ministarstvom zdravlja, te da se ministar Zlatibor Lončar još nije oglasio o njihovom zahtevu za hitnim sastankom. Zbog svega toga, on je pozvao građane da u subotu obuku belo i tako pokažu podršku lekarima.

Dodao je da su ih na taj potez naterali slučajevi zastrašivanja lekara koji se događaju, kao i da je  da su u Udruženju oformili radne grupe, od kojih je jedna upravo za zaštitu prava lekara, jer toj grupi stižu brojne prijave da se lekarima krše prava pre svega vezana za radni odnos ili specijalizacije, prenosi N1.

– Došli smo do kraja, potpisnici ove inicijative su srednjih godina, oni koji nose ovaj posao, a ekstremno su nezadovoljni. Mi želimo pre svega da razgovaramo. Verujem da oni nisu toliko slepi, možda i nemaju informacije zašto su ljudi toliko nezadovoljni – ocenjuje Vučić.

Ovaj put, ministarstvo zdravlja je reagovalo na njihov zahtev da se sastanu sa ministrom zdravlja Zlatiborom Lončarom i Udruženje je obavestilo javnost da će do njega doći u četvrtak.

Oni su naveli da će o rezultatima tog sastanka građani Srbije biti obavešteni odmah nakon njegovog završetka.

Istovremeno, UPK je saopštio da radi i na najavljenoj konferenciji za medije na otvorenom, "čija će sadržina svakako zavisiti od rezultata pomenutog sastanka", prenosi N1. 

Ceo tekst o razlozima nezadovoljstva lekara okupljenih oko Udruženja "Ujedinjeni protiv kovida" pročitajte OVDE. 

Oceni vest:
4
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Ljudi, da znate koliko i za koga rade

  pre 486 dana i 14 sati

  Baš danas gledam TV Happy, i razgovaraju o Ministarstvima.
  amerikanac našeg porekla, govori dobro srpski, povratnik, milioner.
  Objašnjava kako nikako nije mogao da zakaže razgovor sa ministrom Nedimovićem iz Ministarstva poljoprivrede, niti sa njegovim pomoćnikom. Nedeljama (sedmicama).
  Radi se o ulaganju vrednom milione, i kupovini 10.000 hektara za proizvodnju industrijske konoplje, za koju već ima plasman. U Japan, koliko sam razumeo.
  Jeste, 10.000 hektara, dobro sam napisao. I da, konoplje, obične, kao nečeg prirodnog, za razliku od raznih hemijskih prerada, fabrika guma i sličnog - što Beograd planski gura u Vojvodinu, gde se hrana nekad proizvodila.
  Nakon toga reče da su ga tim povodom odmah zvali iz Republike Srpske i da je u jednom danu obavio razgovore i sa ministrom Policije (zbog konoplje) i sa ministrom poljoprivrede,
  na obostrano zadovoljstvo.

  Toliko o radu naših ministarstava.... ili možda o preusmeravanju poslova u republiku Srpsku, s anamerom?
  A, Dodiče, je li to? Da li je Nedimović plaćen iz Srbije, ili iz Republike Srpske?

  S obzirom da od izvikane izborne transparentnosti i od javnosti rada i prava na postavljanje pitanja od javnog interesa nema ništa, evo, ovako vam postavljam pitanje.
  Možete slagati nešto preko televizije, na uobičajen način.

  Oceni komentar:
  1
  5