Naložena istraga u KCV-u, opozicija poziva na protest u petak

Naložena istraga u KCV-u, opozicija poziva na protest u petak

Klinički centar Vojvodine sproveo je internu istragu kojom treba da se ustanovi ko je odavao informacije portalu nova.rs.

Prema saznanjima ovog medija, formiranje komisije i istragu je naložio Pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković

Direktorka Edita Stokić je oformila tročlanu komisiju koja bi trebalo da "ispita pod kojim okolnostima su informacije o radu KCV završile u javnosti". Takođe, komisija je zadužena i da pronađe osobu koja je ovom portalu dostavila rešenje o povećanju plate pomoćniku direktora Nenadu Erdeljanu. Erdeljana je KCV nagradio sa 30 odsto povišice, dok su lekari i medicinsko osoblje za rad u borbi protiv virusa "nagrađeni" sa 10 odsto stimulacije za april mesec, piše nova.rs.

Erdeljan je, pre no što je postao direktor u KCV radio u policiji, tako da očigledno imaju "pravu osobu" za ovaj istražiteljski deo posla. Ne znam da li planiraju da nas saslušavaju kao osumnjičene jednog po jednog ili će primeniti neke druge metode, ali je činjenica da se uprava više bavi time šta pišu mediji nego unutrašnjim problemima KCV – kaže sagovornik Nove, ne sumnjajući da očekuje da će "na svojoj koži vrlo brzo saznati kako će istraga biti vođena".

Klinički centar Vojvodine odmah po izbijanju epidemije doneo interni akt koji je prosleđen svim zaposlenima u kom im je zabranjena svaka komunikacija sa medijima "pod pretnjom otkazom". Uprkos ukidanju vanrednog stanja, ta uredba je još uvek na snazi.

Detaljnije o ovom slučaju pročitajte na sajtu nova.rs

PROTEST: "Povodom najava kojim je pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković naložio da se u Kliničkom centru Vojvodine formira komisija sa zadatkom da 'otkrije' ko su izvori informacija novinarki Ani Lalić, pozivamo sve građane koji podržavaju Anu Lalić i slobodu novinarske profesije da se pridruže protestu pod nazivom 'BiciklANA', koji će se održati na platou ispred zgrade Banovine u petak 15. maja od 20.05 časova. Nakon kratkog okupljanja i desetominutne buke u znak podrške svim novinarima i njihovim izvorima, biće organizovana protestna vožnja biciklima od zgrade Banovine do Kliničkog centra Vojvodine, gde će biti izražena podrška i svim medicinskim radnicima.", navodi se u saopštenju narodne stranke koje potpisuju organizatori protesta Pokrajinski poslanici Borislav Novaković, Miroslav Vasin i Nebojša Novaković.

Oceni vest:
4
5

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
  • Maxs

    pre 1435 dana i 11 sati

    Pa dali je to demokratija ljudi treba da lazu o njihovoj nesposobnosti , ako je sve bilo kako treba cega se boje . A ne na sve strane prete hapsenjem pa nek hapse.

    Oceni komentar:
    1
    10
  • Stidite se

    pre 1435 dana i 9 sati

    U kakvom to svetu živimo, kad su nekom informacije problem?
    Pa nije ovo vojna tajna, a svačiji rad je podložan kritici.
    Ili to imamo društvo sa posebnim klasama, gde će ljude zatvarati ako kritikuju nekog?

    Spremni su da poslušaju svačiji savet iz sveta, pa taman bio - lečite ljude cijankalijem,
    dok nisu spremni da poslušaju svoj narod?

    Oceni komentar:
    1
    7