"Namotajte humanost na viljušku" u nedelju na Trgu repubilike

"Namotajte humanost na viljušku" u nedelju na Trgu repubilike

"Namotajte humanost na viljušku" naziv je akcije koju u nedelju na Trgu republike organizuje novosadsko Udruženje "Patrija".

Novosađani će od 11 do 16 časova moći da kupe porciju paste koju priprema "Pastai testenine" i da plate koliko žele, a sav prihod je namenjen za "Humanka".

Cilj je prikupljanje novca za izgradnju humanog kutka namenjenog socijalno ugroženim građanima. Za potrebe promocije tog projekta obezbeđena su sredstva, ali iz "Patrije" napominju da pomoć za "Humanka" traže od građana, piše portal RTV.

Ideja o stvaranju novosadskog kutka za pomoć najugroženijima – "Humanka" nastala je nakon višegodišnjeg iskustva "Patrije" u radu s marginalizovanim osobama. To su sugrađani koji ne mogu da zadovolje osnovne životne potrebe i suočavaju se sa siromaštvom, izolacijom i diskriminacijom.

Dragana Nešin iz "Patrije" objašnjava da će "Humanko" zapravo biti dizajniran kao automat.

Osim što će "Humanko" zadovoljiti osnovne životne potrebe siromašnih građana, ideja je da to bude samo početak kontinuirane podrške koju će oni dobijati od organizacija uključenih u projekat. Za sada se radi na formiranju mreže podrške koja će podrazumevati i usluge socijalne, psihološke i pravne pomoći – kaže Dragana.

Plan je da "Humanko" bude izgrađen do aprila, a nalaziće se u dvorištu Omladinskog centra CK13. Do tada, potrebno je prikupiti novac za njegovu izgradnju, što aktivisti "Patrije" rade organizovanjem humanitarnih akcija.

Oceni vest:
5
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan