Napadači na aktivistu Dejana Bagarića osuđeni na uslovne kazne

Napadači na aktivistu Dejana Bagarića osuđeni na uslovne kazne

Student i jedan od organizatora protesta "1 od 5 miliona" u Novom Sadu koji je proletos pretučen u kampusu Novosadskog univerziteta izjavio je danas da se ne oseća nimalo bezbedno, naročito nakon što se tužilaštvo nagodilo s dvojicom okrivljenih koji su ga prebili, a koji su potom osuđeni na uslovne zatvorske kazne.

Dejan Bagarić je na konferenciji za novinare ispred glavne studentske menze u kampusu univerziteta, odnosno na mestu gde je u junu pretučen, rekao da je S. O. iz Rume sa prebivalištem u Novom Sadu osuđen na godinu dana zatvora – tri godine uslovno, dok je M. D. iz Vrbasa osuđen na pola godine zatvora – dve godine uslovno, prenosi "Danas".

Takve presude su im izrečene nakon što su priznali krivicu i nagodili se sa tužilaštvom, objasnio je Bagarić, koji je izrazio veliko razočaranje tom presudom i najavio da će pravdu tražiti i putem privatne parnice protiv te dvojice muškaraca starih oko 30 godina.

– Nije mi jasno kako je moguće da su osuđeni uslovno? To je poruka svim aktivistima, novinarima i uopšte svim ljudima koji misle drugačije i usuđuju se da to kažu, da mogu proći kao i ja – kazao je Bagarić, a prenosi list "Danas".  

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan