Napreduju radovi u Osnovnoj školi "Miroslav Antić" u Futogu

Napreduju radovi u Osnovnoj školi "Miroslav Antić" u Futogu

Gradonačelnik Novog Sada, Miloš Vučević, obišao je Osnovnu školu „Miroslav Antić“ u Futogu gde JKP „Put“ vrši završne radove na asfaltiranju sportskog terena i staza u okviru škole. Izvode se radovi na uređenju dela dvorišta - pešačkih staza i ulaznog platoa, kao što je postavljanje ivičnjaka, asfaltiranje, postavljanje ploča, kao i popravka i asfaltiranje sportskih terena.

- U jeku smo građevinske sezone u oblasti putne privrede i infrastrukture u Novom Sadu. Danas obilazimo radove u OŠ "Miroslav Antić" u Futogu, upravo pred početak naredne školske godine. JKP "Put" po nalogu JP "Zavod za izgradnju grada" vrši radove na infrastrukturi u dvorištu ove škole, pre svega na stazama i sportskim terenima. Mislim da će učenici koji pohađaju ovu školu biti obradovani početkom ove školske godine kad vide novi sportski teren i sređeno dvorište. Nastavićemo intenzivno da radimo i ulažemo u osnovne i srednje škole na teritoriji Grada Novog Sada, kako u gradskim, tako i u njegovim prigradskim delovima. JKP "Put" radi makimalnim kapacitetom i ulazi u epicentar radova ove sezone, a Grad Novi Sad je u potpunosti stao iza planova za unapređenje putne infrastrukture i Odlukom o rebalansu u julu ove godine, izdvojio dodatnih 400 miliona dinara za njeno održavanje. To je jasan pokazatelj sprovođenja jedne odgovorne politike i pravilnog pristupa u rešavanju ove vrste problema, koji pogađa veliki broj ljudi, a tiče se putne privrede i saniranja infrastrukturnih nedostataka - rekao je gradonačelnik Miloš Vučević.

Direktor Osnovne škole "Miroslav Antić" Kristijan Horvat izrazio je veliku zahvalnost Gradu Novom Sadu koji kontinuirano ulaže u tu školu, tako da je nakon sanacije i obnove krova škole, za šta je Grad izdvojio oko 17 miliona dinara, sada na red došlo i veliko uređenje dvorišta.


- Time utičemo i na bezbednost dece, koja će se od ove školske godine igrati na jednom uređenom i kvalitetnom igralištu i terenima, a kada je sve sigurno i bezbedno, potom dolazi i velika radost - rekao je direktor Kristijan Horvat i istakao da školu čeka i realizacija projekta energetske efikasnosti, čime će ta škola kao direktni korisnik budžeta Grada, smanjiti troškove održavanja u budućnosti.

Oceni vest:
0
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • futožan

  pre 2468 dana i 5 sati

  slikanje sa bageristom - kakva zicerčina.

  Oceni komentar:
  0
  0