Napuštena deca iz Alibunara privremeno smeštena u Dečje selo u Sremskoj Kamenici

Napuštena deca iz Alibunara privremeno smeštena u Dečje selo u Sremskoj Kamenici

Deca koja su iz Kozjaka kod Alibunara prebačena u Dečje selo u Sremskoj Kamenici dobro su i smešteni su zajedno u kući.

Prvo će se raditi na proceni njihovog zdravstvenog stanja, integrisanju sa ostalom decom u Dečjem selu, a potom i njihovom zbrinjavanju. Njihova majka je privremeno lišena roditeljskog prava.

Kako je RTS ranije objavio, u pitanju je šestoro dece koja su se u trošnoj kući brinula sama o sebi, pošto ih je majka napustila, a otac im je u zatvoru. Imaju od tri do 16 godina i najstariji Stevan je radio fizičke poslove da bi prehranio pet sestara. Sanja ima 11 godina i obavljala je kućne poslove i sekla drva da bi nešto zaradila. Majka ih je posećivala vikendom jer se ponovo udala i živi u Alibunaru.

Pokrajinski sekratar za socijalnu politiku Predrag Vuletić obišao je mališane i uverio se da su dobro, da su zbrinuti i da su u kućnoj atmosferi. On je za RTS rekao da je Dečje selo u Sremskoj Kamenici upravo ustanova koja je pogodna za ovu situaciju.

Dodao je da je ovo privremena mera i da će u najkraćem roku "deca biti zbrinuta na adekvatan način i da će svako dete pojedinačno biti zbrinuto".

Sva su deca na jednom mestu, u jednoj kućici Dečjeg sela i to su zaista uslovi koji u ovom trenutku omogućavaju normalan život svakog pojedinačnog deteta – naglasio je Vuletić, a prenosi RTS.

Vršnjaci su ih toplo dočekali, dobili su i obuću i odeću. Prvo će se raditi na proceni njihovog zdravstvenog stanja, integrisanju sa ostalom decom, a potom i njihovom zbrinjavanju.

Detaljnije o ovom slučaju pročitajte na sajtu RTS-a.

Oceni vest:
2
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan