NAŠ IZBOR: Gde popiti dobru limunadu u gradu

NAŠ IZBOR: Gde popiti dobru limunadu u gradu

Najavljivani tropski dani nikako da svanu, a leto je zamenila svakodnevna kiša koja neumorno pada. Ipak, to ne ometa ljubitelje vitamina, da uživaju u limunadi. Iako neke velike tajne za pripremanje ovog napitka i nema, čini se da sve zavisi od dobrog limuna, ali i konobara ili baremana koji će vam pripremiti tečni c vitamin čija cena ide od 100 do 190 dinara.

Ovog puta istraživali smo za vas gde u gradu možete popiti dobru limunadu. Krenućemo sa poslastičarnicama, pa potom restoranima koji sve češće u ponudi imaju razne vrste "vitaminskih bombi" i raznih limunada, a tu su i ostali lokali sa svojim ponudama. 

 

 

"Carigrad"

Jedna od najstarijih "slaćkara" u gradu prošle godine je proslavila osam decenija postojanja, a njeni slatkiši toliko su bili poznati da su se ovde gostile čak i neke holivudske zvezde. Ovde ljubitelji slatkiša, pored kolača i sladoleda, mogu popiti i dobru limunadu. Tu je i boza, piće koje se retko gde može pronaći u gradu. Boza iz "Carigrada" pravi se po posebnoj recepturi koja se čuva u porodici njenih vlasnika…

 

 

Limunada "Kod Muse"

Nije u centru grada, ali je svakako nadaleko poznata poslastičarnica, pogotovo među starijim Novosađanima. "Kod Muse" su dobri, kolači  sladoled, kao i limunada. Stariji Telepčani su odlazili u obližnji bioskop, pa nakon toga su svraćali na sladoled, kolač, bozu i limunadu. Pored starih mušterija Musa svakodnevno ima i novih.

 

 

"Atina" u centru grada

Od skoro ima i novu baštu u Katoličkoj porti, a pored odličnih kolača ovde nećete pogrešiti ukoliko sednete da predahnete uz limunadu. Prostor u Katoličkoj porti idealan je za one koji ne vole baš veliku gužvu, a opet ukoliko žele da budu u samom centru grada mogu to i da ostvare u produžetku lokala na samom Trgu slobode. Pored limunade ovde možete popiti, mešavine ceđene narandže i grejpa, jabuke i grejpa i tako dalje.

 

 

"Loft"

Pored limunade, neobičnih vrsta kafe, ovaj relativno nov bar okuplja hedoniste ukusa.  U Njegoševoj i Stražilovskoj ulici je u ponudi i limunada s nanom i đumbirom. Ovde imate mogućnost da naručite običnu vodu sa recimo…grejpfrutom i ruzmarinom…Tu su i ostale vitaminske bombe koje će vas razmrdati.

 

 

Restoran "Sabbiadoro"

Pored obične ovde možete probati limunadu s malinom. Posebno dekorisana i dobro ohlađena zadovoljiće sva vaša čula. Raznovrsna je i ponuda sokova od voća, pa vam razne vrste vitamina mogu pomoći da se probudite ili da nadoknadite vitamine izgubljene nakon napornog dana. Restoran se nalazi u Teodora Pavlovića 41/a.

 

 

"Byblos", libanski restoran

Novosađani koji su posetili ovaj restoran sa, za ovo podnevlje neobičnom hranom, kažu da su ovde popili jednu od najboljih limunada. Pored dobrog zalogaja u Jevrejskoj 35 se možete okrepiti i vitaminima. Mesto je preporučljivo kako onima koji žele da probaju nešto novo, tako i svima koji vole libansku kuhinju.

 

 

"The Pub"

Pored uobičajene limunade, tu je i ona s đumbirom. Dosta leda i neobična dekoracija, prijaće vam i tokom kišnih dana. Nakon treninga, ili teškog i dugog radnog dana, ovde možete svratiti okrepiti se limunadom, i nećete pogrešiti. Istovremeno, ljubitelji noćnog života takođe vole posetiti ovo mesto u Braće Ribnikar 1.  

 

 

"Kafemat" i "Secer end soul"

Pored ceđenih sokova raznih vrsta koktela i večeri posvećene tim pićima, ponuda limunade je vredna pomena. Posebno dekorisane, dobro ohlađena odlična je za posle treninga ili tokom nekog poslovnog sastanka. Lokal je već mnogima dobro poznat i nalazi se na Spensu. Pored voćnih koktela, u drugom lokalu "Secer end soul" na Spensu tu je đumbirlada.

 

 

Štrand i Ribarsko ostrvo

Svi lokali na priobalju Dunava kako na Štrandu, tako i na Ribarskom ostrvu gde su čarde i splavovi, imaju u ponudi između ostalog i dobru  limunadu. Na Štrandu u ovom piću možete uživati na plaži, uz samu reku. Kako je uživanje pokraj Dunava neuporedivo sa bilo čim,  naša je preporuka za sve one koje žele da se odmore i uživaju u ovom napitku, da se izmaknu iz centra grada.

Novi predlozi: Naravno, i ovog puta vas pozivamo, da nam u komentarima preporučite lokale koji imaju odličnu limunadu, a koje mi nismo pomenuli. 

Autor: Slađana Aničić

Oceni vest:
5
2

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan