NAŠ IZBOR: Gde se u Novom Sadu može popiti dobar koktel (FOTO)

NAŠ IZBOR: Gde se u Novom Sadu može popiti dobar koktel (FOTO)

U bogatoj ugostiteljskoj ponudi našeg grada ni ljubitelji kvalitetno i znalački izmešanih pića nisu zapostavljeni. Šta više, u koktelskim kartama pojedinih novosadskih lokala može se naći i više od 100 vrsta različitih koktela.

Naravno da, kao i u ispijanju vina, i u eksperimentisanju s koktelima treba imati meru. Vrsni poznavaoci kažu da se kokteli dele na kratke i duge, odnosno na one koji su servirani u malim ili velikim čašama, a svaka čaša se pre služenja hladi.

Mi vam ovom prilikom predstavljamo mesta u Novom Sadu gde možete probati sjajno "smućkane" koktele...


U ponudi čak 101 koktel

"Dum dum room" u Zmaj Jovinoj ulici 5, u ponudi ima stotinu i jedan koktel. Trendovi se menjaju, pa se samim tim i koktelska karta prilagođava gostima. Ovde kažu da sve zavisi od bartendera, te da njegova ponuda i sama energija mnogo utiču na rad lokala i njegovu ponudu pića. Ovde savetuju da se kokteli piju umereno s uživanjem, jer lepo podižu raspoloženje.


- Gosti često pitaju da li bi mogli da probaju neko određeno piće, ali se dešava i da iz razgovora s njima dođe i do odstupanja –
kaže Robert Maglovski, bartender. 

Ukoliko je osoba neodlučna, razgovor s bartenderom dovodi do rešenja, te ukoliko se posluša savet onih koji su godinama u ovom poslu, greške nema. Kokteli su od 150 koliko koštaju bezalkoholni do 550 koliko su oni s alkoholom.


Specijalitet u "Dva psa" –  koktel "Mohito"

U Pabu "Dva psa", u Zmaj Jovinoj 12, kažu da imaju više od 50 različitih vrsta koktela, a da gosti najviše naručuju "Mai tai" , "Mohito" i "Kuba libre". Stručni barmeni kako kažu u tom klubu uspevaju da izađu u susret Novosađanima koji vole da konzumiraju ovu vrstu pića, dok je specijaliet kuće koktel "Mohito". Iako nerado govore o tome ko su veći ljubitelji koktela, blago vođstvo ipak vode žene. Pab "Dva psa" se nalazi u centru Novog Sada i već je prepoznatljiv po živim svirkama. U ponudi su pored koktela i razne vrste piva i vina. Tokom vrelih dana u bašti lokala tu su i voćni i čokoladni frapei. Cene koktela su od 200 do 350 dinara. 


"Nepristojni" koktel u "Shamrock baru" 

"Shamrock bar" u ulici Mite Ružića broj 5 takođe u svojoj ponudi ima oko 30 koktela. Karta koktela se menja nekoliko puta godišnje. Ovaj klub sredom organizuje žensko veče kada su damama dostupni kokteli jeftiniji čak 50 odsto. Za naš portal je otkriveno i to da je akcija namenjena i snalažljivim muškarcima, odnosno onima kojima dame naruče piće.Ovde kako nam je barmen objasnio postoji i koktel "Motherfucker". Nije u karti koktela, ali može da se naruči. Taj koktel sadrži dve vrste soka i deset vrsta alkohola i služi se u pivskoj flaši od pola litre. Savetuju gostima da popiju jedan koktel, nikako više od toga. Za ovo piće ipak se više odlučuju muškarci. Cene koktela su od 380 do "simboličnih" 666 dinara. 


Kokteli u klubu "Paradiso" 

U diskotekama, provod je nezamisliv bez koktela. "Paradiso" na Spensu u svojoj ponudi pored gostovanja poznatih imena sa estrade, ima i meni kartu sa više od deset različitih koktela. Barmeni i koktel majstori postali su deo ponude, jer kako kažu u ovom klubu gosti su to zahtevali, pa je tu pre mesec dana organizovan i izbor za najboljeg barmena. Cene koktela su različite pa se kreću od 400 dinara pa naviše. 


Besplatni kokteli u klubu "Muzej"

U klubu "Muzej" gosti mogu probati 20 različitih vrsta koktela. Petkom su ovde kokteli jeftiniji za čak 50 odsto, a svakog poslednjeg petka u mesecu za predstavnice nežnijeg pola tri koktela su besplatna i to –  "Sex on the beach", "Kuba libre" i "Plava laguna". U ovom klubu na Petrovaradinskoj tvrđavi gostuju didžejevi, a gostima su na raspolaganju i razne vrste žurki i drugih gostovanja.  Kako kažu u klubu, koktele piju podjednako muškarci i žene, a cene se kreću od 350 do 700 dinara po čaši.Tekst
: Slađana Aničić 
Foto: Aleksandar Jovanović

Oceni vest:
7
3

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Sima

  pre 2309 dana i 4 sata

  Uuuuu bre potrošili ste temu Dašku Milinoviću. Sada ne može da se grebe po kafanama za džaba koktele obećavajući da će ih proglasiti za najbolje.

  Oceni komentar:
  1
  2