NAŠ IZBOR: Novosadski restorani koji nude branč

NAŠ IZBOR: Novosadski restorani koji nude branč

Obrok koji je nešto između doručka i ručka, posebno popularan u Velikoj Britaniji i Americi, a vezuje se uglavnom za nedelju, kada konzumeri odvajaju vreme da lagano uživaju u svakom zalogaju i trenucima provedenim sa dragim ljudima, posebno je privlačan onima koji hranu vide kao nešto mnogo više od puke potrebe.

Originalni branč podrazumeva kreiranje posebnih jela, koji inače ne spadaju u klasičan meni za doručak ili ručak, a služe se u formi švedskog stola.

U Srbiji je prvi branč poslužen u hotelu "Interkontinental" u Beogradu, sada već davne 1990.godine.

I u Novom Sadu postoji nekolicina mesta koja priređuju branč, ili nešto najsličnije njemu.


HOTEL "ŠERATON"

Luksuzni hotel sa četiri zvezdice jedini je u našem gradu koji svake nedelje priprema poseban užitak za sve ljubitelje kasnog doručka ili ranog ručka, takozvanog branč obroka, u vidu posebnog menija.

U njihovom restoranu "Peppermint" branč se služi nedeljom u terminu od 12.30 do 4 sata popodne i predstavlja bogatu kombinaciju pažljivo odabranih tradicionalnih i internacionalnih specijaliteta, slanih i slatkih.


Da bi ugođaj bio potpuniji, savršene ukuse prati muzika uživo, a za zabavu mališana obezbeđen je specijalan kutak, Kids corner, sa dečijim menijem, programom i animatorima.

Novosadski "Šeraton", deo najvećeg svetskog lanca hotela "Marriott International" nalazi se u Polgar Andraša 1, na uglu Futoškog puta i Bulevara Evrope.

"BARRIQUE" – WINE AND FOOD BAR

Restoran u Njegoševoj ulici praktikuje nešto vrlo slično branču, budući da je njihov nedeljni doručak od 9 do 12, nadovezuje se ručkom, koji se služi od 13 do 19 časova, a u formi je švedskog stola.


Doručak sadrži veliki izbor hrane (jaja pečena na više načina,viršle, pečena slanina, pizze, pancerote, pita sa sirom, pita sa krompirom i šampinjonima, veliki izbor salata, namaza, sirevi, plata sa suvomesnatim proizvodima, rolati, punjene tortilje, palačinke, sitni kolači), dok ručak vikendom obuhvata nacionalnu kuhinju. Radnim danima možete probati jela iz različitih zemalja (ponedeljak – Kina, utorak – Italija, sreda – Španija, četvrtak – Grčka, petak – Bavarska).


RESTORAN "VELIKI"

Gurmanski raj u Pašićevoj ulici na bazi švedskog stola služi doručak, svakog dana do 11 časova, a posle toga možete naručiti ručak a la carte.


Ovo mesto poznato je po velikom broju domaćih specijaliteta, pa se tako na njihovom švedskom stolu mogu naći raznorazne ukusne delicije.


"ŠPAJZ SALAŠA 137"

Iako po izboru jela nema mnogo dodira sa engleskim brančom, restorančić koji se nalazi na ulasku u Riblju pijacu vikendom nudi samoposlužujući doručak, koncipiran na bazi švedskog stola, uz neograničeno služenje od 9 do13 časova. Dakle, ova varijanta mogla bi se nazvati "domaćim brančom".


Razne domaće špecije, baš onakve kakve su pripremale naše bake, čekaju vas na ovom toplom mestu, nakon čega sigurno dugo nećete biti gladni.

Oceni vest:
19
3

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
  • NS Folk

    pre 486 dana i 5 sati

    Ma kakav crni branč, jedan dobar zlatiborski doručak i možeš da teraš do večere.

    Oceni komentar:
    9
    6