Naš izbor: Restorani sa najlepšim pogledom na Dunav (FOTO)

Naš izbor: Restorani sa najlepšim pogledom na Dunav (FOTO)

Novi Sad je grad koji pruža mnogo mogućnosti. Kad poželite da ručate van kuće, imate širok izbor restorana koji nude ukusnu hranu i svojim enterijerom i atmosferom zaslužuju da budu upravo vaš izbor.

Ipak, odluku je često teško doneti, ali postoji veoma važna stvar koja daje veliku prednost jednima u odnosu na druge. U pitanju je, pored odlične hrane i atmosfere, pogled koji se pruža sa prelepih terasa ili iz samih restorana a može biti od presudnog značaja, naročito kada je lepo vreme. Izdvojili smo za vas pet restorana koji omogućuju potpun ugođaj sa fantastičnim pogledom na reku.


Brod "Zeppelin"

Na samom keju, s pogledom na  Tvrđavu, Dunavom "plovi jedna lađa"… Zapravo nije lađa, nego pravi pravcati brod. Dok vas talasi lagano ljuljuškaju možete da uživate u ovom prostranom lokalu i odaberete za sebe idealno mesto – tik uz reku ili zaklonjeni od sunca i vetra u udobnim stolicama.

Ovaj multifunkcionalni prostor, ujedno kafić i restoran, predstavlja prostor u kome se često održavaju razne proslave, promocije, koncerti, književne večeri, pozorišne predstave, ali i venčanja, rođendani ... Ali, gde pronaći mesto sa pogledom na Dunav ako ne na samom Dunavu? "Zeppelin" je pravo mesto za ispijanje kafe ili restoranski užitak.

 

Restoran "Terasa"

Lociran na platou Petrovaradinske tvrđave, pored čuvenog sata, odakle se pruža jedinstven pogled na Dunav, pa i ceo grad. Ambijent i ponuda hrane prilagođeni su najrazličitijim ukusima, a za one radoznale izdvajamo najbolje iz jelovnika, a to je krempita dovoljno velika da nahrani čak tri osobe. Po ovome se može zaključiti da su porcije obilne, ali to nije jedini adut ovog restorana. Prostrana terasa, delom zastakljena, na kojoj goste uslužuju izuzetno profesionalni konobari, pruža pogled vredan million dolara. Ovo mesto najviše privlači turiste koji žele da upoznaju grad sa svih strana, pa i iz perspektive Petrovaradina.


"Aqua Doria"

Nalazi se u Petrovaradinu, u podnožju Tvrđave, na samoj obali Dunava. Ova čarda je poznata pre svega po odličnoj ribljoj čorbi i drugim ribljim specijalitetima ali i po bašti koja, pored toga što je prostrana i što ima sadržaja za decu, poseduje i stolice koje možete postaviti uz reku i opustiti se posle nekog ribljeg specijaliteta ili kafe i uživati u pogledu.


 

"Absolut Terasa"

Smešten na Ribarskom ostrvu, izdvojen od gradske gužve i saobraćaja, ovaj lokal pruža kraljevski užitak i a(b)solutno ostavlja bez daha. Novi Sad je bogatiji samim tim što ima ovaj restoran, a prostrana i velika terasa tik uz Dunav je ono što je svakom od nas neophodno za opuštanje u sunčanim danima. Predivan pogled, ista takva i hrana, kokteli, deserti, dečije igralište, sve to čini da se oni koji jednom posete ovo mesto, uvek vraćaju u isti.


 
"Čarda Šaran"

Do jedne od najstarijih čardi u okolini najlakše se dolazi preko novog drumsko-železničkog mosta ("novog Žeželja") prema Petrovaradinu, nakon čega se skreće levo putem koji ide od preduzeća "Pobeda" zatim kroz šumicu i naselje Dunavac. Da ste stigli do čarde znaćete tako što ćete u nekom trenutku ugledati tablu na kojoj piše: "100 metara levo". U društvu Vaše porodice, prijatelja ili poslovnih saradnika možete da uživate u ambijentu ove "riblje oaze" na obali Dunava i da budete sigurni da niste mogli nigde bolje da provedete vikend. Ako su vaš izbor riblji specijaliteti, posetite neku od čardi po našem izboru

Oceni vest:
11
4

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan