NAŠ IZBOR: Top lokacije za selfi u Novom Sadu

NAŠ IZBOR: Top lokacije za selfi u Novom Sadu

Pored suvenira, turisti s putovanja donose i fotografije u većini slučajeva zabeležene mobilnim telefonom. Kada je reč o Novom Sadu, omiljena mesta za fotografisanje su uži centar i Petrovaradinska tvrđava.

Selfi manija toliko je popularna da je i internet gigant "Gugl" objavio "Mapu slikanja" odnosno servis na kome možete videti koje lokacije u svetu koriste kao omiljena za fotografisanje. 

Gde možete "ubeležiti selfi", da li u samom centru grada, ili nešto dalje od toga, okruženi nesvakidašnjim, originalnim ambijentom, istraživali smo za vas. 

 

Trg slobode

Centar grada sa svim kulturno-istorijskim spomenicima, svakako je omiljen za fotografisanje. Tome idu u prilog turisti koji posećuju grad, pa ih često možemo videti sa sefi štapovima, mada ni Novosađani ne zaostaju za njima, pogotovo oni nešto mlađi. Gde god se okrenete, pozadina je i više nego interesantna, kako u smeru Crkve imena Marijinog, Gradske kuće, ili u pravcu Ulice Modene, tako i ka  Dunavskoj.  

 

 

Katolička porta

Naš izbor za dobar selfi je i prostor odakle je Crkva imena Marijinog jednako živopisna kao da je fotografišete s Trga slobode. Istovremeno, tu je i fontana, kao i mnogobrojni lokali sa zanimljivim baštama koji mogu pripomoći… Iako se čini da je prostor mali, “dobro oko” može da pronađe pravi ugao za odličan “kreativan suvenir”.

 

 

Ugao Zmaj Jovine i Dunavske ulice

Još uvek smo u centru grada, ali ovaj put ispred čika Jove i Vladičanskog dvora. Susret dve ulice, jedinstven je ambijent za odličan selfi. Nekako se i namestilo da deca vole da budu u blizini čika Jove, pa ih roditelji tu i fotografišu. Neretko, tu su i turisti koji uz vodiče saznaju nešto više o gradu, a potom osvane i po koji selfi.

 

 

Dunavski park

Mesto dobro za odmor, skrivanje od gradske gužve, ali i za fotografisanje. Ovde dolaze i mladenci, zarad dobrog porodičnog albuma. Mesta u parku za fotkanje ima dosta, kako na izlazu u smeru ka Ribljoj pijaci, tako  i u saletli ili pokraj novih nam komšija divljih pačića.

 

 

Novosadski kej

Priobalje Dunava zanimljivo je kako za šetnju tako i za slikanje. Duž Keja vidljiva je Tvrđava preko puta, kao i Varadinski, Drumsko-železnički i Most slobode. Tu u većini slučajeva turisti koji silaze s broda, koriste taj prostor upravo za beleženje uspomena. Zapravo gde god da stanete, nećete pogrešiti, jer sve što vas okružuje, je pečat Novog Sada. 

 

 

Štrand

Novosadsko kupalište, omiljeno je okupljalište Novosađana, a do skora i posetioca festivala Exit. Najbolje su fotke pokraj Mosta slobode, kako danju tako i noću, ali nisu zanemarljive ni one u drugim delovima plaže, kako na pesku, tako i u zelenom delu, pokraj kabina.

 

 

Petrovaradinska tvrđava

Najzanimljivija lokacija za fotografisanje i mesto gde ih nastane najviše je svakako ono po kom je Novi Sad prepoznatljiv, a to je Tvrđava. Pokraj Sat kule, ili ograde odakle puca pogled na Novi Sad i Petrovaradin, potpuno je nebitno, selfi će biti i više nego dobar. Tu su i nezaobilazne stepenice, pa Podgrađe…    

 

 

Novi predlozi: Naravno, i ovog puta vas pozivamo, da nam u komentarima preporučite lokaciju koja je dobra za fotografisanje selfija, a koju mi nismo pomenuli. 

Autor : Slađana Aničić

Oceni vest:
5
2

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Pera

  pre 2090 dana i 32 minuta

  gde zgodno mesto vidiš ti selfi posadi :)

  Oceni komentar:
  0
  5