NAŠA ANKETA: Koje marke mobilnih telefona Novosađani najviše koriste

NAŠA ANKETA: Koje marke mobilnih telefona Novosađani najviše koriste

Prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, 92,6 odsto građana Srbije koristi mobilni telefon, što je više za 0,4 procenta nego 2016. godine. Takođe, i broj domaćinstava koja imaju mobilni telefon u blagom je porastu u odnosu na lane, kada je uređaj ove vrste imalo 90,2 odsto porodica, a danas ga ima njih 90,5 odsto.

U svetlu tih brojki, želeli smo da istražimo koji su telefoni najomiljeniji među Novosađanima i zašto ih privlače baš određeni modeli .

Prema mini-anketi koju je sproveo portal mojnovisad.com, izgleda da je među ženskom populacijom u Novom Sadu najomiljeniji telefon Samsung galaxy, dok su kod muškaraca odgovori na ovo pitanje bili dosta šaroliki.Diana Milinović
kaže da koristi samsung J5 i J7 i da su to dva modela po njoj najbolja.

-  Ova dva modela imaju sve što mi odgovara, nisu komplikovani za korišćenje i baš su napravljeni po ukusu korisnika. Imaju sve kao mini kompjuter, od kad koristim ove telefone retko sam za računarom –  kaže Diana.

Istog mišljenja je i Branka Rajak, od koje saznajemo da je po njoj samsung broj jedan.

- Po mom mišljenju samsung je zakon, zato što je najjednostavniji za korišćenje. Ranije sam imala ajfon, ali sam brzo odustala od njega. Samsung nije kao ajfon da ima samo ono jedno dugme za sve, i to mi je jako komplikovano –  kaže Branka Rajak.Da Novosađanke zaista vole Samsungove proizvode, potvrđuje i Dušanka Ivičić koja nam je rekla da joj je mobilni ove južnokorejske marke omiljen. Prema njenim rečima, godinama koristi ovaj telefon, jer ima sve što njoj treba.

-  Samsung J5 ima ubedljivo najbolju kameru i odličan zvuk kada slušam muziku –  navodi Dušanka.

I Nataša ističe da joj je samsung omiljeni telefon, mada trenutno koristi nokiju, u koju, kako kaže, i nije baš zaljubljena, ali pošto nije mogla da bira, morala je da se zadovolji i sa ovim aparatom.

- Čim mi istekne ugovor, otićiću da ga produžim i uzeću samsung za dinar – kaže Nataša.

Sugrađanka Milena je samo imala drugačije mišljenje, a po njoj je najbolji telefon "Tesla". Kaže da se ne "zakucava", da je jednostavan za korišćenje, a ono što smatra za najbitnije jeste to što ima sve komande na srpskom jeziku.Novosađani pak imaju malo drugačiji ukus u odnosu na Novosađanke.

Goran Drljača navodi da je imao Huawey i da mu taj telefon skroz odgovarao.

-  Po meni, Huawey radi svoj posao. Zapravo, sve to zavisi od onog šta čovek želi da radi sa njim. Mada, ovaj drugi koji sad koristim je samsung i odličan je za društvene mreže, ali ipak sve zavisi od operatera, odnosno od signala operatera i njegove pokrivenosti – ističe Goran.

Lazar Neckov je od onih Novosađana starog kova. Naime, od njega saznajemo da najviše voli Nokiu i to stari model 3310.

- Volim klasične telefone koji nemaju internet. Telefon je da se čovek s njim posluži kad mu zagusti, a ne da se igra na njemu – kategoričan je Lazar.Dejan Stojšić
kaže da koristi već tri godine Lenovo (VIBE) koji je najjeftiniji i zadovoljan je jer izbegava da koristi nepotrebne aplikacije koje guše memoriju i sam telefon.

-  Mislim da su samsungovi galaxy telefoni (Galaxy 5) i dalje najbolji, jer u ovo ludo sajber doba jedino oni mogu da izdrže nesmetan rad tih silnih aplikacija, koje zapravo previše opterećuju telefone i kvare ih, jer telefon i da ima puno interne memorije nije kompjuter – navodi Dejan.

Mile kaže da je po njegovom mišljenju jedan od najboljih i najizdržljiviji uređaja LG G Flex2 H955.

-  To je onaj zakrivljeni LG, a uz njega idu razni dodaci, poput sata koji se koristi da se ne vadi mobilni iz džepa, i jako je izdržljiv. U emisiji "Galileo" su parkirali džip na njega i ništa mu nije bilo, ali su to istovremeno radili i sa Samsung galaxyjem 5 i isto se pokazao kao dobar. Sve u svemu, najviše mi se dopadaju svi moderni telefoni od imena: Samsung, LG, HTC... –  kaže Mile.  Saša Radin
, kaže da je sve stvar ukusa, a on najviše voli ajfon. Koristi ga isto kao i sve druge, ali samo za poruke i pozive, jer nije zaluđenik za internetom.

A da se ova naša anketa podudara i sa prodajom telefona u Novom Sadu, govori i činjenica da smo na jednom prodajnom mestu u "Idei", gde se prodaju telefoni sva tri operatera, dobili odgovor da su naši sugrađani najviše zainteresovani za Samsung galaxy, Sony Xperia, ajfon, kao i za aparate marke "Tesla" i "Lenovo".

- Za samsung se najviše interesuju, jer njega nude u paketu za dinar. A ova marka se pokazala kao veoma dobra i retko kad na njega imaju reklamacije – rekao nam je Miloš.Tekst:
Ljiljana Natošević Milovanović

Oceni vest:
7
3

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Djura

  pre 2328 dana i 6 sati

  Jedno dugme joj je komplikovano, a tri nisu?! Kakav retard od zenske osobe...

  Oceni komentar:
  5
  4
 • Pule

  pre 2328 dana i 2 sata

  Koristim mobilne takoreći od pocetka,kada se moralo za karticu moralo davati komplet podaci,i prvi mi je bio ALKATEL-takozvana CIGLA-koji i danas posedujem!
  Naravno samsung mi je MARKA koju koristim i to S serije koje imaju takoreći sve!

  Oceni komentar:
  3
  0