NAŠA ANKETA: Ulična hrana iliti šta Novosađani vole da jedu s nogu?

NAŠA ANKETA: Ulična hrana iliti šta Novosađani vole da jedu s nogu?

Činjenica je da od malih nogu volimo da jedemo van kuće, a nije bitno da li je reč o slanoj ili slatkoj hrani. Deca najviše vole da pojedu čokoladicu, sladoled ili kokice, dok odrasli više vole konkretne stvari.

Mnogi Novosađani kada idu u šetnju, kupovinu, bioskop ili pozorište, vole da prezalogaje s nogu, zato smo ih pitali šta je to što najčešće jedu kada se zateknu u centru ili na ulicama nekog drugog dela grada.   

Odgovori su različiti, no nekoliko namirnica se više puta pominje. 

Biljana S. navodi na najviše voli da jede giros. Kako kaže nema određeno mesto gde ga jede, ali joj je giros najomiljenija hrana van kuće.

Sugrađanka Dragana, s druge strane kaže da bi dala život za burek u pekari "Dunav", jer je maestralan, pa je to mesto gde obožava da ga pojede.


 

Milena Šavija, ističe da najviše voli da jede picu, dok njena imenjakinja Milena R., uživa van kuće da jede banane ili kukuruznu sir pitu, kupljenu u “Žekiju”

Svetlana najčešće u gradu voli da pojede picu, dok sugrađanka Karolina obožava pica parče i giros.

Duški kada ide u kupovinu ili šetnju, najviše prija burek, dok Ljiljana L., više voli slatko pa su joj omiljene poslastice van kuće sladoled ili palačinke.

 

 

Melita, voli da jede sve, a kako kaže ako ide u grad da obavi nešto, obavezno ode u pekaru gde pojede prvo masni burek sa sirom, na drugom mestu joj je rol viršla, koja je po njenim rečima savršena za usput, kao i mini kockice i pogačica sa čvarcima.

- Bez pljeske, kao i da nisam bila nigde - kratko i jasno kaže Tanja.

Takođe i sugrađanka Marija, obožava da pojede pljeskavicu, ali pod uslovom da je pljeska ljuta.

Mini najviše prija da pojede index sendvič u kiosku brze hrane "Maja"

Nataša kaže da takođe voli da pojede index sendvič u "Maji" ili "Makedonac" burek, a inače obožava da jede i u kineskom restoranu brze hrane na Trgu mladenaca.

 


Jasnima
navodi da najviše voli da jede palačinke, nije bitno da li su slane ili slatke.

I sugrađani vole da pojedu brzu hranu van kuće i nema previše razlike od onoga što vole Novosađanke.

Marko kaže, da najviše voli da pojede dupli giros u “Giros lendu”, jer smatra da je tamo ubedljivo najbolja hrana u gradu, dok Aleksandar voli da pojede kvalitetan burek sa sirom.

- Kad sam u centru obožavam da pojedem dobru gurmansku pljeskavicu sa svim namazima koje nude, a nakon toga volim da se zasladim baklavom – kaže Ognjen.

Iz ovoga se može zaključiti da Novosađani ne vode mnogo računa o zdravoj hrani, mada se u gradu otvorilo par lokala u kojima se prodaje brzo pripremljena zdrava hrana, kao što su brzi veganski restorani.

 


Tekst:
Ljiljana Natošević Milovanović

Oceni vest:
10
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Volim

  pre 1560 dana i 14 sati

  Makedonac kida!

  Oceni komentar:
  0
  2
 • Milos

  pre 1547 dana i 11 sati

  ko voli da jede u Zekiju treba da ide na lobotomiju

  Oceni komentar:
  0
  0