NAŠA TEMA: Omiljeni poslodavci u novosadskim firmama

NAŠA TEMA: Omiljeni poslodavci u novosadskim firmama

Kada se pomene privatni sektor, žalbe na poslodavce obično "pljušte" sa svih strana. Izrabljivanje radnika, slaba plaćenost, kašnjenje plata, neadekvatno radno vreme, mobing i šta sve ne, razlozi su zbog kojih su mnogi naši sugrađani nezadovoljni svojim nadređenima. Međutim, i u ovom segmentu ima onih koji blistaju i sada se posvećujemo upravo njima, jer sve što je dobro – treba pohvaliti!

Kada neko želi da bude korektan, naći će način da to i bude, pa čak i ako je u poziciji da vodi sopstveno preduzeće, bilo ono malo ili veliko. Da su u Novom Sadu takvi ipak retki, dokazuju i odgovori naših čitalaca kada smo ih pitali koje novosadske poslodavce bi pohvalili i zašto.

Odgovora je bilo evidentno manje nego kad smo sprovodili ankete na neke druge teme, ali oni koji su pomenuti, svakako zaslužuju da se za njih zna. Barem zbog toga što će možda podstaći i druge da budu predusretljivi i podići nivo svesti lokalnih poslodavaca o tome da samo zadovoljan radnik može obaviti posao maksimalno kvalitetno na duže staze!

Evo za koga su iz sveta malih i velikih biznisa naši sugrađani imali lepe reči!

NAJ GAZDE

Sudeći po odgovorima, zaista postoje oni poslodavci koji ne samo da poštuju prava zaposlenih, nego su i vrlo prijatni za saradnju.

Sugrađanka S.S. pohvalila je Index Vanessa.

Uslovi za rad odlični, redovna isplata bez kašnjenja, stimulacije i motivacije za radnike – za one koji hoće da rade, naravno, a ne 'leba bez motike – opisuje ona rad u poznatom fast fudu.


Među naj poslodavcima našlo se i trgovinsko preduzeće Numera, koje vodi porodica Petrović, a koje Z.R. opisuje kao dobre ljude koji poštuju svoje radnike i redovno sve plaćaju,

Više zaposlenih javilo se da uputi pohvalne reči za Žarka Sabljara, koji vodi firmu Sabljar NS Team 021, a najupečatljivije od svega što su pomenuli za njega je da "taj čovek ima dušu".

Bresha doo, poslodavac korektan, ceni i poštuje zaposlene, a plate vrhunske – ističe I.M.

Na spisku onih koji u svom poslovanju ulažu i u radnike su i DOO Vlasina inženjering (Zoran Vasiljković), Hair studio DD, BM dekor i Aqua Filter doo.

Nekoliko puta pomenut kao odličan poslodavac je i majstor Saša.

Zaista je dobar majstor i dobra ekipa, velika je čast raditi sa njim – konstatuju njegovi zaposleni.

Tu čast da se nađu među najomiljenijim preduzetnicima imaju i Barbarelo transport, Doo Uhleb, Digital infinity, mesara Šakan, Gastrans i Pera Plast.


MEDICINSKE USTANOVE POŠTUJU ZAPOSLENE

Među hvaljenim poslodavcima našao se i dobar broj onih koji vode neku od privatnih ordinacija, laboratorija, poliklinika...

Jugolab laboratorija, sve na vreme plaćeno, plata nikad ne kasni, uslovi za rad odlični, ali, naravno, mora da se radi – navodi V.R.

Jedna od zadovoljnih zaposlenih osoba istakla je ordinaciju Limana, koju vodi Miroslava Sladojević.

Vlasnica Alfa lek apoteka, Vesna. Ima poseban odnos prema zaposlenima. Trudi se da se dobro osećaju i budu zadovoljni – tvrdi G.P.


ŠALJIVI ODGOVORI

Kao i uvek kada anketiramo, svoje mesto našli su i neki od duhovitih odgovora.

Najbolji poslodavac je PIO... Redovna isplata, nema doprinosa. Milina – piše nam P.R.

Drugi sugrađanin navodi Elektrodistribuciju, jer, kako kaže, ne morate ni dolaziti na posao.

SNS je najbolji poslodavac. Većina zaposlenih ne rade ništa, jedina im je obaveza da veličaju velikog vođu i blate sve druge, malo se provozaju najnovijim autobusima, izgrizu onaj polubajati sendvič i uredno prime platu. Šta ćeš boljeg poslodavca – odgovara čitalac M.S.

Neko je pomenuo i Parlament, uz čežnjivo "Ah, da može naš narod da oseti čari funkcije...".

Da li će ove pohvale motivisati neke druge novosadske preduzetnike, ostaje da se vidi. U svakom slučaju, svakome ko obavlja svoj posao onako kako treba i odnosi se prema ljudima koji rade kod njega sa maksimalnim uvažavanjem, treba da služi kao dobar primer u našem gradu.

Ukoliko vaši favoriti nisu pomenuti u tekstu, budite slobodni da ih navedete u komentarima...

Oceni vest:
17
9

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Branko

  pre 892 dana i 6 sati

  Hahaha Šakan, daj molim vas.. Zbog takvih se beži odavde.

  Oceni komentar:
  4
  20
 • Slavica

  pre 892 dana i 1 sat

  Dobri poslodavci su Srdjan i Vlatka"Duga star"
  Plata redovna,putni troskovi,prijava.
  Sve pohvale.

  Oceni komentar:
  0
  5
 • marko

  pre 892 dana i 1 sat

  najbolji u gradu Sava Djurica, vlasnik Savacoop-a. Imao sam to zadovoljstvo da radim kod njega i da vidim kako sve to funkcionise

  Oceni komentar:
  3
  16
 • Ivan

  pre 891 dan i 14 sati

  Mislim da medju svim nabrojanim firmama zasluzuje da se pomene i firma doo STRUJA. Prvi covek firme je jednostavno veliki domacin kako kod kuce tako u firmi. Sve pohvale.

  Oceni komentar:
  2
  6
 • Jovana

  pre 891 dan i 10 sati

  a agencije za nekretnine? nikad vise agenata nikad manje losije ponude?

  Oceni komentar:
  0
  2
 • Marija

  pre 891 dan i 9 sati

  Vesna, vlasnica Alfa lek apoteka.... ko je ne zna skupo bi je platio

  Oceni komentar:
  0
  10
 • Ilija

  pre 890 dana i 12 sati

  Firma Pak Sistemi. Definitvno jedna od najboljih firmi u kojoj radim. Molio bih kreatore ove teme da ih pomenu u sledećem izdanju ili ovom. Jako veliko hvala njima.

  Oceni komentar:
  0
  3