NASTAVAK SAGE: Novaković predao Tužilaštvu novu dokumentaciju protiv Vučevića, SNS  tvrdi da je sve laž

NASTAVAK SAGE: Novaković predao Tužilaštvu novu dokumentaciju protiv Vučevića, SNS tvrdi da je sve laž

Poverenik Narodne stranke za Vojvodinu, Borislav Novaković, predao je Višem javnom tužilaštvu u Novom Sadu novih deset dokumenata kojima, kako tvrdi, dokazuje krivično delo trgovine uticajem gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića i njegovog savetnika Slobodana Milića.

Među dokumentima koje je Novaković predao Tužilaštvu su osnivački akti kompanija "Boban gradnja", "Bio team electro" i "Capitel light team", podaci o prepisanim parcelama, kao i o isplaćenoj naknadi za eksproprijaciju zemljišta na Zrenjaninskom putu koja je, kako navodi, bila sto puta veća od tada važeće cene poljoprivredne zemlje.

Deo dokumenata je, kaže, ponovo dobio od uzbunjivača iz Gradske kuće. Drugi deo dobio je od gradskih službi, a na osnovu zahteva za informacije od javnog značaja. Iz ovog materijala se tačno vidi pravna geneza.

Dakle, ne treba velika pravna kultura da bi se videlo da je ovo krivično delo trgovine uticajem, jer između firmi "Boban gradnja", "Bio team electro" i "Capitel light team" postoji neposredna veza. Neposredna veza je činjenica da je Slobodan Milić Bocara bio vlasnik prve dve firme, a da je "Capitel light" firma osnovana kao paravan gradonačelnika i njegovog savetnika da mogu da se bave marifetlucima i kriminalom. Dakle, onog trenutka kada je Miloš Vučević prebacio 253.000 evra na račun "Capitel light teama", on je time uplatio novac svom najbližem saradniku, savetniku za privredu, Slobodanu Miliću Bocari" – rekao je Novaković, a prenosi N1.



SNS: Ove optužbe su "velika čast" za gradonačelnika

U odgovoru na ove optužbe, SNS je odbacio Novakovićeve tvrdnje kao "još jednu neuspelu cirkusku predstavu sa očajničkim ciljem preskakanja sniženog cenzusa od tri odsto na predstojećim izborima". 

Novaković je po običaju izgovorio ogromnu količinu laži, svojstvenu njemu i njegovim političkim istomišljenicima. Optužbe dokazanog kriminalca koji je svojevremeno oštetio budžet Grada za četiri miliona evra, velika su čast za gradonačelnika i njegovog savetnika – naveo je SNS u saopštenju. 

SNS smatra da Novaković treba da građanima objasni "gde je nestao novac od izgradnje Bulevara Evrope i zašto nije izgrađen most koji je obećao Novosađanima", javlja N1.

Oceni vest:
4
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan