Nastavak suđenja za pokušaj ubistva Žapca uz pojačane mere bezbednosti

Nastavak suđenja za pokušaj ubistva Žapca uz pojačane mere bezbednosti

Uz nezapamćeno pojačane mere bezbednosti, pred Višim sudom u Novom Sadu, saslušanjem veštaka, nastavljeno je suđenje Goranu Cvijetiću (42) iz Budisave.

 

On je optužen za pokušaj ubistva Nebojše Tubića Žapca (54) 2012. godine, kao i podmetanje bombe pod službeni "sitroen" JP "Urbanizam", godinu dana kasnije, čiji je direktor tada bio Tomislav Bokan, lider pokreta "Dinara-Drina-Dunav".

U novosadski sud, Cvijetić je doveden policijskom maricom, u pratnji policije i Žandarmerije. Pripadnici Žandarmerije, pod punom opremom i naoružani, bili su i u sudskoj zgradi, dok su zatvorski stražari u sudnici po prvi put bili u pancirima, prenosi "Kurir". 

- Na čaurama koje su veštačene, pronađeni su tragovi, među kojima je i DNK optuženog Cvijetića. Prilikom veštačenja ručne bombe, na njenoj kašiki su takođe otkriveni Cvijetićevi tragovi - rekao je veštak dr Dušan Keckarević iz Beograda.

Cvijetićev branilac i juče je po ko zna koji put tražio da se optuženi pusti iz pritvora ili zameni blažom merom - kućnim pritvorom uz zabranu napuštanja stana, što je Krivično veće, kojim predsedava sudija Milica Novaković, odbilo.

Opširnije o ovoj temi pročitajte OVDE. 

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan