NASTAVLJAJU BORBU: Porodica Jakšić stupila u štrajk glađu

NASTAVLJAJU BORBU: Porodica Jakšić stupila u štrajk glađu

Nastavlja se drama četvoročlane porodice iz Novog Sada.

Porodica Jakšić, koja se bori da ne bude iseljena iz stana koji je platila, počela je danas štrajk glađu.

- Javljamo javnosti da od danas zbog Osnovnog suda u Novom Sadu i zbog odugovlačenja postupka našeg izvršenja prema Tihomiru Samarždiću i zbog sudije Osnovnog suda koji je doneo rešenje o našem iseljenju i naše žalbe i prigovore zadržava i ne prosleđuje nadležnim sudovima da postupaju, ja i moja porodica stupamo u štrajk glađu dok sud ne odluči o navedenom – napisala je Mirjana Jakšić.Nekoliko desetina Novosađana sprečilo je u ponedeljak, 16. oktobra, izvršitelje da isele porodicu Jakšić iz stana koji su uredno platili, zatim raskinuli kupoprodajni ugovor jer smatraju da su dobili manji od onog koji su kupili.

- Kupili smo stan, dupleks, trosoban, od 76 kvadrata podne i 51 korisne površine. Mi se nalazimo u stanu od 32 metra kvadrata korisne površine a 50,17 podne – rekla je Mirjana Jakšić.

Kada su se izvršitelji pojavili, ušli su u zgradu i sprečili ih da zatvore vrata lifta, nakon čega su odustali i saopštili da će sledeći put doći bez najave i uz prisustvo policije.

Građani kažu da će se ponovo okupiti kada izvršitelji opet zakucaju na vrata, a porodica Jakšić navodi da kada pravosudni organi ne sprovode pravdu, nju će tražiti kroz solidarnost na ulici.

Oceni vest:
2
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan