Nataša Janković, stanovnica Telepa: Vlast sve gleda kroz novac, mora da se čuje glas komšija

Nataša Janković, stanovnica Telepa: Vlast sve gleda kroz novac, mora da se čuje glas komšija

Većina vas se sigurno zapitala čime je ova osoba zavredila da nešto razmatra na našem portalu. To je potpuno legitiman i novosadski stav, ali nije razumljiv, niti opravdan jer današnja sagovornica je tu upravo zbog vas. Na prvom mestu, ona je slobodoumna građanka, hrabar pojedinac koji shvata da izbori za savete mesnih zajednica nisu parlamentarni, stranački, niti borba za vlast, niti je zakonom predviđeno da na njima učestvuju stranke.

Nataša Janković je svesna da pravni i zakonski akti Srbije građanima garantuju pravo na mesnu samoupravu kao poseban oblik ostvarivanja prava na neposredno učešće, te stoga hoće da učestvuje u radu mesne zajednice kako bi doprinela održivosti svoje lokalne zajednice. Ona ne želi da je diskriminisana, da joj se ukidaju i krše prava Ustavom Srbije zagarantovana jer zna da gubitkom prava na lokalnu i mesnu samoupravu prestaje da bude građanka ove zemlje. Izbori za članove saveta mesnih zajednica u našem gradu se održavaju 13. juna.

Odrasla je u Rumi i Novom Sadu, majka je jedne devojčice dok je druga na putu da dođe na ovaj svet. Završila je Fakultet tehničkih nauka. Sigurna je da kraj u kojem živi može da bude bolji i sigurniji, pa je odlučila da se kandiduje za člana Saveta MZ "Bratstvo-Telep". Svesna je da može da podigne svest, da zajedno možemo pomoći onima kojima je pomoć potrebna.Ukoliko uđem u Savet, daću sve od sebe da prvo čujem šta moje komšije žele i koji su to problemi, a zatim zajedno sa ostalim članovima pokušam da ih rešim odnosno da realizujemo ideje i predloge. Vidim da napredak može da se napravi u bilo kojoj oblasti vezanoj za boravak dece van zatvorenog prostora, za njihovo bolje sutra. Pokušaćemo da na Telepu dobijemo bar jedan park, izborimo se za više zelenih površina, a unapredimo i obogatimo postojeće. Veliki problem je i sa parkiranjem na Bulevaru patrijarha Pavla oko novoizgrađenih stambenih zgrada. Takođe, baviću se humanitarnim radom i pomagati socijalno ugroženim komšijama, pogotovo onima sa malom decom. Najveću podršku sam dobila upravo od komšija i reakcije su bile pozitivne. Međutim, većina njih nije znala na koji način funkcioniše mesna zajednica, glasanje za kandidate, niti da komšije, nezavisni kandidati, neprivrženi nijednoj stranki, mogu da budu kandidati i njihov glas ─ čuli smo od naše sagovornice.Nataša potvrđuje da većina ljudi nema svest o mesnoj zajednici, šta su one zapravo, kome pripadaju i čemu služe. Stoga smatra da je dobro što je počela da se diže svest o njihovom značaju i obećava da će nastaviti da radi na tome. Saglasna je da se gradska vlast ne vodi interesima građana već stvari budu urađene vođene "nečijim" interesom, a na štetu većine građana.

Sve se gleda kroz prizmu novca i koristi, a opšte dobro ostaje samo reklama koja se provlači kroz medije. Uvek može bolje i ne treba da budemo zadovoljni onim gde smo. Ne treba sve delove grada stavljati pod isti kalup, treba nam glas komšija koji će se čuti. Većina mesnih zajednica je zaključana za građane jer je vladajućim strankama tako lakše da sprovode svoje ideje. Verujem da u većini slučajeva i ne rade na unapređenju koje bi značilo bolji život za sve građane već da rade ono što je samo njima u interesu. Zato im je bolje, da nas nezavisnih kandidata, uopšte i nema. Ipak, ovog puta će građani Novog Sada konačno moći da glasaju za komšije, iznesu svoje probleme, ideje i predloge, ali i da znaju da će ih neko zaista čuti ─ rekla je Nataša Janković.Novosađani na linku mogu da pronađu kojoj mesnoj zajednici pripadaju, a Nataša Janković je na kraju poručila:

"Izađite na izbore, glasajte za svoje komšije nezavisne kandidate i svi zajedno ćemo uspeti da unapredimo sredinu u kojoj živimo, da se igramo u boljim, kvalitetnijim i zelenijim parkovima, da uradimo nešto za bolje sutra svih nas".

Oceni vest:
6
2

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • mile

  pre 1039 dana i 21 sat

  opale plate u DMS-u, pa se prelazi na politiku

  Oceni komentar:
  6
  4
 • Iznogud

  pre 1039 dana i 15 sati

  To svi kažu..."Ako mene izaberetu ja ću.....". ....

  Oceni komentar:
  1
  3