Ne zna se kad počinje izgradnja "Parka kod Spensa", niko se nije javio na tender

Ne zna se kad počinje izgradnja "Parka kod Spensa", niko se nije javio na tender

Novi Sad će morati da sačeka sa izgradnjom "Parka kod Spensa" zato što se niko nije javio na tender za izbor izvođača radova.

Kako se vidi iz odluke komisije Uprave za zaštitu životne sredine o poništenju javne nabavke, nijedna firma nije pokazala zainteresovanost za posao vredan gotovo 375 miliona dinara.

Zasad nema informacija o tome kada će se ponavljati tender, ali to bi moglo da bude ubrzo, s obzirom na to da je novac već obezbeđen, pretpostavlja Radio 021.

Gradnja "Parka kod Spensa", na prostoru propalog "Dino parka", finansira se iz pokrajinskog budžeta. Već je preneto 200 miliona dinara za radove u ovoj godini, dok će ostatak biti obezbeđen u 2024. 

Umesto Dino parka, kod Spensa će se uskoro graditi novi park 

Prema projektu, predviđeno je da Novi Sad dobije park od 1,8 hektara koji bi se nalazio na mestu neuređene zelene površine. Ova lokacija je prethodnih decenija bila planirana kao deo kompleksa bazena na Spensu.

U nekoliko navrata je pominjano da bi tu mogao da se izgradi akva-park, ali je do pre nekoliko godina prostor služio propalom "Dino parku". 

Urbanisti su predvideli da prostor bude hortikulturno uređen i da dobije behaton staze, amfiteatar od oko 150 kvadrata, fontanu, česmu, klupe sa punjačima za mobilne uređaje, veštačku stena, žardinjere i drugi urbani mobilijar.

U okviru uređenja parka, planirano je da bude posečeno 35 stabala, dok će šest stabala biti orezano. Hortikulturno uređenje podrazumeva sadnju 57 novih stabala, stotine žbunova i drugih sadnica, kao i uređenje travnjaka površine veće od 9.800 kvadratnih metara. 

Procena je da će za radove biti potrebno 600 dana, a gradonačelnik je pre nešto manje od mesec dana najavio da će početi krajem septembra.

FOTO: Gradonačelnik objavio kako će izgledati novi park kod Spensa

Oceni vest:
2
2

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Ideja investitora

  pre 244 dana i 21 sat

  Pošto se niko nije javio na tender, očekuje se prenamena za jedan lep veliki crni asfaltni parking.
  Gradiće ga SZR iz Veternika, registrovana na Malti.

  Oceni komentar:
  0
  4
 • Ana

  pre 244 dana i 21 sat

  Imamo Gradsko zelenilo, kao JP, šta će nam neko drugi, pare ostaju u gradu, dosta ljudi će dobiti plate, grad novi park, svima lepo..

  Oceni komentar:
  0
  3