Nele asistirao za prvi koš: Mališani u Bukovcu dobili igralište

Nele asistirao za prvi koš: Mališani u Bukovcu dobili igralište

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik boravi danas u Novom Sadu povodom početka održavanja programa „Dani Srpske u Srbiji“ koji će biti održani u šest gradova - u Novom Sadu, Beogradu, Aranđelovcu, Plandištu, Subotici i Vršcu, a u organizaciji Predstavništva Republike Srpske u Srbiji.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević zajedno je sa predsednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom obišao Osnovnu školu „22. avgust“ u Bukovcu u okviru koje je Predstavništvo Republike Srpske u Srbiji, uz podršku Grada Novog Sada, opremilo košarkaški teren.

- Ovogodišnji dani Republike Srpske kreću sa pravog mesta - iz Novog Sada, iz naselja Bukovac gde su stanovnici većinom poreklom upravo sa teritorije Republike Srpske. Novi Sad i Republika Srpska imaju snažnu i kvalitetnu vezu koja je zasnovana na rodbinskim, kumovskim i prijateljskim odnosima. Drago mi je što smo zajedničkim sredstvima Kabineta predsednika Republike Srpske i Grada Novog Sada uredili ovaj teren i bar malo osvežili izgled ove škole. Lično sam zahvalan predsedniku Dodiku koji je pored brojnih obaveza došao danas u Novi Sad i svojim prisustvom uveličao otvaranje „Dana Srpske u Srbiji“, ali njegovo prisustvo i donacija ovoj školi, pre svega znači mnogo žiteljima Bukovca, đacima i nastavnicima ove Osnovne škole. Grad Novi Sad će uvek negovati specifičnosti svakog kraja odakle su došli naši sugrađani i na to smo ponosni – rekao je gradonačelnik Vučević.

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik otvorio je tom prilikom košarkaško igralište, čije opremanje je podrazumevalo instaliranje košarkaške konstrukcije, table, obruča, mrežica, kao i nabavku lopti za fiskulturnu salu i spoljni teren Osnovne škole. Specijalni gosti na otvaranju bili su humorista, pisac i muzičar Nele Karajlić i glumac Slobodan Ćustić, a prisutnima se obratio i Milorad Dodik rekavši da je jedna od najistaknutijih stvari koje ljudi iz Republike Srpske osećaju - vezanost za Srbiju.

- Veoma je važno da se iskoristi svaka prilika da se ta vezanost, ljubav i prijateljstvo iskažu na svaki prigodan način, a to je između ostalog i održavanje manifestacije „Dani Srpske u Srbiji“. Gradonačelnik Vučević je i ranije ulagao posebne napore ka angažmanu vezanom za saradnju sa Republikom Srpskom, i zato, između ostalog, baš iz Novog Sada krećemo u sledećih pet gradova Srbije da promovišemo vrednosti koje Republika Srpska poseduje. Naše prisustvo ovde doživljavamo kao način da se još više zbližimo i da budemo u mnogim stvarima jedno. Republika Srpska je Srbiji zahvalna za svu pomoć koju joj je ona pružila, a naša saradnja će u budućnosti biti još snažnija. Odnosi dve države nikad nisu bili bolji nego sada, imajući u vidu jednu blisku saradnju rukovodstva Srbije i Republike Srpske - rekao je Milorad Dodik i dodao da već sutra na prostoru Bratunca sa jedne, i Ljubovije sa druge strane, počinje gradnja mosta preko Drine koja je sada formalna granica dve zemlje, a izgradnjom mosta će se ona simbolično premostiti i vezati narode još više.

Tokom pet „Dana Srpske u Srbiji“ posetioce očekuje bogat kulturno - umetnički program - koncerti, pozorišne predstave, izložba slika, promocije knjiga, pesničke večeri; prezentacije turističkih potencijala Republike Srpske, sportski susreti, tribine i mnogi drugi sadržaji.

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan