Nelegalno izgradili vodovod na Karagači, građani im plaćali priključak

Nelegalno izgradili vodovod na Karagači, građani im plaćali priključak

Krađa gradske vode je krivično delo, podsećaju iz JKP "Vodovod i kanalizacija".

Kako se navodi u saopštenju gradskog vodosnabdevača, prethodnih dana stanovnici naselja Karagača u Petrovaradinu su dovedeni u zabludu od strane NN lica koja su nelegalno izgradila vodovodnu mrežu u jednom delu ovog naselja, te navela stanovnike ovog dela grada da im plaćaju priključak. Pri tom su pokušana dva nelegalna priključenja na magistralne cevovode za Petrovaradin i Sremske Karlovce koja su po hitnoj proceduri sankcionisana.

Takođe, iz JKP "Vodovod i kabalizacija" napominju da Novi Sad godinama unazad ima veliki problem sa nelegalnim priključivanjem objekata na legalno izgrađenu vodovodnu mrežu, te da svake godine stručne službe ovog preduzeća evidentiraju više od 200 pokušaja nelegalnog priključivanja na vodovodnu mrežu.

Legalno priključenje, kaže se u saopštenju, moguće je samo ukoliko postoji izgrađena legalna vodovodna mreža, kao i da su objekti legalni ili u postupku legalizacije. Takvih, legalnih priključaka, u Novom Sadu ima oko 50.000.

Kada su u pitanju nelegalna priključenja na legalno sagrađenu vodovodnu mrežu, a posebno na magistralne cevovode, takvi priključci se u zakonskoj proceduri i uz saradnju sa Komunalnom inspekcijom, odmah isključuju, a Inspekcija podnosi prijavu protiv odgovornih lica. Kako naglašavaju iz "Vodovoda", ovakvim načinom priključenja izazivaju veliki gubici na sistemu i direktno se ugrožava vodosnabdevanje legalno priključenih potrošača.

Gradski vodosnabdevač podseća građane da je krađa vode krivično delo i da će JKP “Vodovod i kanalizacija” preduzeti sve neophodne mere kako bi se sankcionisali svi takvi pokušaji.

- Ovom prilikom apelujemo na stanovnike Karagače, kao i na sve stanovnike Novog Sada i svih prigradskih naselja da ne nasedaju na ovakve podvale i da sve informacije u vezi sa izgradnjom vodovodne i kanalizacione mreže mogu dobiti u našem Kontakt centru koji se nalazi u prizemlju Spensa ili na broj telefona 0800 333 021. Takođe, na isti broj telefona ili na e-mail adresu mogu se prijaviti nelegalni priključci vode – kaže se na kraju saopštenja iz "Vodovoda"

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan