NELOGIČNO: "Kamenica 2" do sad nije primila ni jednog pacijenta

NELOGIČNO: "Kamenica 2" do sad nije primila ni jednog pacijenta

Novi objekat Instituta za kardiovaskularne bolesti, poznatiji kao "Kamenica 2", nema ni građevinsku niti upotrebnu dozvolu i nije u funkciji – konstatovano je u četvrtak prilikom posete novog vojvođanskog sekretara za zdravstvo dr Zorana Gojkovića tom objektu.

"Kamenicu 2", koja se gradi još od 2008. godine, i u koju je do sad uloženo tri i po milijarde dinara, 21. aprila, tri dana pre izbora, svečano je otvorio tadašnji predsednik pokrajinske vlade Bojan Pajtić, ali ona do danas, kako navodi dr Zoran Gojković, nije primila nijednog pacijenta.

- Pojedinci i institucije na čelu sa bivšom pokrajinskom vladom i Upravom za kapitalna ulaganja su, očigledno, ozbiljno obmanuli javnost - rekao je Gojković.

Da "Kamenica 2" nije u funkciji, prethodno su u pisanim izjavama potvrdili i dr Aleksandar Redžek, dr Miloš Lučić i dr Branislav Perin, direktori instituta za kardiovaskularne bolesti, za onkologiju i plućne bolesti. Svi ti instituti, inače, treba da koriste njene usluge, a prema Gojkovićevim rečima, uvidom u dokumentaciju o gradnji tog objekta utvrđen je i niz nelogičnosti, a ni za veliki deo opreme nije pokrenut postupak javnih nabavki.

Ostatak vesti pročitajte na sajtu "Novosti".

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan