"Nema nade, samo dobri filmovi": U četvrtak počinje festival "Filmski front"

"Nema nade, samo dobri filmovi": U četvrtak počinje festival "Filmski front"

Osamnaesti po redu "Filmski Front", međunarodni festival kratkometražnog filma, održaće se od 29. oktobra do 1. novembra.

Imajući u vidu okolnosti u vezi sa epidemijom Kovida-19, kao i novonastalo pogoršanje epidemiološke situacije, organizatori su se odlučili da celokupni festivalski program bude prikazan putem internet platforme. Praćenje programa onlajn biće potpuno besplatno, uz prethodnu registraciju na sajtu filmfront.rs

Na ovogodišnjem "Filmskom frontu" biće prikazano sedamdeset tri kratkometražna filma koja su selektovana od strane reditelja Filipa Markovinovića, od 1.100 radova koji su pristigli na konkurs. U fokusu su takmičarske selekcije Srbija/region, kao i međunarodna selekcija koje predstavljaju odabir najboljih radova nastalih tokom protekle dve godine.

Pobednika međunarodne selekcije biraće publika, dok će odluku o pobedniku selekcije Srbija/region doneti tročlani žiri koji ove godine čine reditelj Ognjen Petković, rediteljka Marija Stojnić i glumac Mladen Sovilj. U saradnji sa Filmskim centrom Srbije, najbolji film selekcije Srbija/region dobiće novčanu nagradu u vrednosti od 1.000 evra.


Pored takmičarskih selekcija, održaće se i specijalne projekcije. Prvog festivalskog dana publika će imati prilike da u okviru programa "Novosadska selekcija", pogleda filmove lokalnih autora. Selekcija "DokuFront“ donosi nove kratkometražne dokumentarne filmove iz Srbije i celog sveta, dok je "Frontić“, selekcija animiranih filmova, namenjen najmlađima.

Poslednjeg dana festivala, u nedelju 1. novembra, "Filmski front" organizuje masterklas pod imenom "Umetnost flerta na filmskom marketu", kada će predavanje na temu pripreme scenarija i celokupnog predstavljanja projekata na inostranim filmskim marketima održati reditelj Pavle Vučković i producent Stefan Mladenović. ⁣⠀  

Festival će ove godine proslaviti svoje punoletstvo, a u svet odraslih ulazi pod smelim sloganom "Nema nade samo dobri filmovi". 

Oceni vest:
2
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan