Nema otkazivanja subotnje blokade kružnog toka u  Novom Sadu

Nema otkazivanja subotnje blokade kružnog toka u Novom Sadu

Nakon što je Aleksandar Vučić zvanično objavio da vraća Zakon o eksproprijaciji u skupštinu, došlo je do podele među organizacijama, aktivistima i građanima oko toga da li blokade puteva treba da se nastave.

Jedan od organizatora ovih protesta iz pokreta "Kreni-promeni" Savo Manojlović izjavio da će oni, ako vlast izvrši tražene izmene u Zakonu o referendumu, održati svoju reč i skloniti se sa blokada.

Međutim, nisu se svi učesnici protesta složili sa ovom konstatacijom pa su iz Saveza ekoloških organizacija Srbije (SEOS) objavili da će nastaviti sa protestima različitih oblika i blokadama. 

Kako saznaje Radio 021, na jučerašnjem sastanku 40 inicijativa i ekoloških pokreta. odlučeno je da se blokade nastave, tako da će sutra, 11. decembra, kako je ranije najavljeno, od 14 časova, biti blokiran kružni tok na uglu Bulevara Evrope i Bulevara patrijarha Pavla u Novom Sadu.

Okupljenima će se obratiti aktivista iz Temerina Ivan Jularić.

Kako je na svom Fejsbuk profilu objavio Miran Pogačar, nakon blokade kružnog toka, planirana je šetnja do Mosta slobode.



Vesna Galečić iz Udruženja OSNA kaže za 021.rs da je zahtev da se konačno reši problem Rio Tinta. 

– Mi se držimo te blokade koju smo isplanirali bez obzira na razvoj događaja. Samo ćemo ostati na ovoj blokadi i naglasiti da se eventualne buduće akcije moraju usmeriti u pravcu konačnog rešenja problema vezanih za Rio Tinto, odnosno ugovora koji su i dalje nepoznati javnosti, a imamo informacije da postoje, kao i da rešimo projekat "Jadar", odnosno da taj projekat izađe iz prostornog plana Loznice – objasnila je Galečić i dodala da će na protestu pozvati Novosađane da sledeće vikend odu u Nedeljice da daju podršku lokalnom stanovništvu.

Oceni vest:
3
7

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
  • IZNOGUD

    pre 839 dana i 13 sati

    Šta hoće taj Pogačar...nit je novosadjanin....Ko ga plaća ?

    Oceni komentar:
    14
    8