Nema više besplatnog fotkanja i snimanja sa Tanurdžićeve palate

Nema više besplatnog fotkanja i snimanja sa Tanurdžićeve palate

Sve donedavno novosadski fotoreporteri i snimatelji mogli su događaje u centru grada da snimaju sa terase čuvene Tanurdžićeve palate, ali to više nije slučaj.

Naime, od dočeka Nove godine po Julijanskom kalendaru, ova praksa je prekinuta, odnosno ubuduće će, fotografi i snimatelji morati da plate korišćenje terase.   

- Upravni odbor Skupštine zgrade Modene 1-3 je doneo je Odluku da se ubuduće korišćenje zajedničkog prostora zgrade za potrebe snimanja i fotografisanja naplaćuje. Za potrebe fotografisanja i snimanja kratkih priloga iznos je 3.000 dinara, za potrebe snimanja koncerata 12.000 dinara, objasnio nam je pred doček julijanske Nove godine, Predrag Dmitrović, predsednik Skupštine zgrade Modene 1-3.

Novac se uplaćuje na tekući račun Skupštine zgrade, a kako nam je rečeno, u zgradi će za doček biti angažovano fizičko obezbeđenje zgrade i na terasu će biti pušteni samo novinari i TV kuće koje donesu dokaz o uplati i prikažu ga radnicima iz obezbeđenja.

Fotografija koja ilustruje ovaj tekst besplatno je snimljena sa Tanurdžićeve palete za doček Nove godine po Gregorijanskom kalendaru.

Oceni vest:
1
10

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Milica

  pre 2408 dana i 13 sati

  Pomenuti predsednik, nije ni predsednik, niti stanar Skupštine stanara zgrade Modene 1-3. Dotični je radnik agencije Home Unity i izvršava želje gore pomenutog nelegitimnog Upravnog odbora. Isti kranje neprofesionalno obavlja svoj posao, ne konsultujući stanare zgrade. Uoči dočeka Srpske Nove godine, dotični je samovoljno bez saglasnosti vlasnika stanova zamenio brave na oba ulaza zgrade i postavio nekakvo obezbeđenje, koje je pri tom neovlašćeno vršilo legitimisanje. Tako da vlasnici stanova i stanari nisu imali slobodu kretanja. Nisu mogli da koriste svoje ključeve, slobodno ulaze i izlaze iz zgrade, te im je na taj način bila ograničena sloboda kretanja u sopstvenoj zgradi. Nažalost lepotica grada Novog Sada, koja je pod zaštitom države neće biti dostupna po svemu sudeći ni mnogim vlasnicima stanova.

  Oceni komentar:
  2
  7
 • Novosadjanin

  pre 2408 dana i 9 sati

  Hahaha, smešno šta sve neće krenuti da naplaćuju i izmišljaju. Imao sam druga koji je živeo u stanu ove zgrade i redovno sam se slikao sa te terase, eto sva sreća da sam tada iskoristio tu šansu. Znači što sam se slikao, slikao. :D

  Oceni komentar:
  0
  5