Neplaćeni računi za mobilni telefon ulaze u Kreditni biro UBS

Neplaćeni računi za mobilni telefon ulaze u Kreditni biro UBS

Podaci o plaćanju računa za usluge mobilne telefonije do kraja godine biće uključeni u Kreditni biro Udruženja banaka Srbije, koji procenjuje da li se klijentima može odobriti kredit, najavio je generalni sekretar Udruženja Veroljub Dugalić.

Dugalić je rekao da je postignut dogovor sa telekomunikacionim kompanijama da Kreditnom birou dostavljaju podatake o dugovanjima njihovih korisnika, a da je još ostalo da se precizira kako će biti zaštićena privatnost dužnika.

- Razgovarano je i s Poreskom upravom da se u Kreditni biro uključe i podaci o dugovanjima za porez, ali nije postignut dogovor, jer je po Zakonu o poreskom postupku i poreskoj administraciji zabranjeno javno objavljivanje tih podataka – rekao je Dugalić.

On kaže da Elektroprivreda Srbije nije pokazala interes da daje podatke o dugovanjima građana za struju, jer je zadovoljna naplatom računa.

- Podatke o dugovanjima za komunalne usluge je teško uključiti u Kreditni biro, jer ne postoji objedinjena naplata, pa bi sa svakim lokalnim komunalnim preduzećem morao da se sklapa poseban ugovor – dodao je Dugalić.

Opširnije o ovoj temi pričitajte ovde.

Oceni vest:
0
2

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan