Nepoznati mladić ispisao grafite po Klubu penzionera na Novom naselju

Nepoznati mladić ispisao grafite po Klubu penzionera na Novom naselju

U noći između subote i nedelje nepoznati mladić ispisao je grafite po nedavno otvorenom Klubu penzionera i susednom ulazu na Bulevaru Slobodana Jovanovića 29. Grafite, od kojih su neki okarakterisani kao grafiti mržnje, uklanjala je "Anti-grafiti jedinica" "Gradskog zelenila". Kako je za "Dnevnik" izjavio jedan od stanara, koji je želeo da ostane anoniman, počinilac je snimljen kamerama video - nadzora, snimak je poslat policiji i svi se nadaju da će izgrednik biti ubrzo uhvaćen.

- Kamere su snimile N.N. lice kako piše grafite po zgradi oko dva sata ujutro – rekao je jedan od stanara ulaza koji je okrečen prošle godine, a sada ga ruže grafiti koji veličaju FK "Crvena zvezda" i njenu navijačku grupu. - Ali nisu ispisani samo ovde već i u ulicama Seljačkih buna, Kaće Dejanović i na Bulevaru vojvode Stepe, što je gotovo trećina Novog naselja. To je užas šta se dešava po zgradama! Skupštine stanara nemaju novca da uklanjaju to ruglo, a drugi grad po veličini u zemlji ne bi smeo to sebi da dozvoli. Moraju se preduzeti mere da se takvo ponašanje spreči. Želeo bih da naglasim da je slučaj prijavljen policiji, Komunalnoj policiji i Komunalnoj inspekciji, "Gradskom zelenilu"...

Sagovornik je novinarima "Dnevnika" rekao da se na snimku vidi osoba koja je u nekim trenucima imala kapuljaču, a u nekim ne.

- Vidi se njegovo lice, visina, kako je obučen, da piše i levom i desnom rukom. Ima dosta elemenata da to lice bude otkriveno. Nadam se da će se to i desiti jer smo do sada imali neverovatno dobru saradnju s policijom s Detelinare i Novog naselja, neki problemi su ovde rešeni, ali ovo je sada uzelo maha. Ispisane su obe strane Bulevara Slobodana Jovanovića – kaže on, i dodaje da još ne zna kolika je šteta, ali da je krečenje fasade ulaza prošle godine plaćeno oko 340.000 dinara.

Ostatak vesti pročitajte ovde.

 

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan