Nestali mladići pronađeni na Fruškoj gori: Apel građanima da ne idu na planinarenje

Nestali mladići pronađeni na Fruškoj gori: Apel građanima da ne idu na planinarenje

Preduzeće koje gazduje "Nacionalnim parkom Fruška gora" apelovalo je na građane da ne idu na planinarenje i pešačenje tokom loših vremenskih uslova, nakon što su čuvari tog parka pronašli i spasili dvojicu mladića koji su bili zavejani.

Akcija spašavanja trajala je više od dva sata, a koordinator akcije iz "Nacionalnog parka Fruška gora" Konstantin Plužarević rekao je da su se mladići smrzli i da su bili dezorijentisani, ali da je na svu sreću sve prošlo bez većih posledica.
 
- Pokušavali su bezuspešno da dođu do prvog naselja kroz dubok sneg i da se vrate do grada, ali im to nije uspevalo. Da stvar bude još gora, oni nisu imali ni signal na mobilnom telefonu. Kada su prvi put došli do signala, uspeli su da konaktiraju srpski spasilački tim koji je stupio u vezu sa čuvarskom službom "Nacionalnog parka Fruška gora" – javio je NS uživo.
 
Branka Bogavac iz službe za odnose sa javnošću "Nacionalnog parka Fruška gora" apelovala je na građane da "ne potcenjuju tu planinu i da u avanturu pešačenja i planinarenja krenu spremni i obučeni", te da se dobro upoznaju sa terenom koji žele da obiđu.
 
Opširnije o ovoj temi pročitajte OVDE. 
Oceni vest:
4
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan