"NEZAVISNOST": Stanje na terenu postaje alarmantno, zdravstveni sistem ugrožen

"NEZAVISNOST": Stanje na terenu postaje alarmantno, zdravstveni sistem ugrožen

Treći talas korona virusa najteži je za sve građane, neophodni su dodatni, nadljudski napori zaposlenih u zdravstvu koji su već na ivici snage, upozorio je danas Granski sindikat zdravstva i socijalne zaštite "Nezavisnost".

Zdravstveni sistem je ugrožen, upozorava taj sindikat u današnjem javnom obraćanju Vladi Srbije, Ministarstvu zdravlja, Ministarstvu rada i javnosti, a prenosi "Danas"

– Treći talas korone, nažalost, pokazao se kao najteži po sve nas. Prema izveštajima povereništava GS ZSZ "Nezavisnost", stanje na terenu postaje alarmantno, pre svega usled drastičnog skoka broja obolelih od Kovid-19, te se javlja zabrinutost da kao sistemi nećemo biti u mogućnosti da prihvatimo i adekvatno zbrinemo sve kojima je lečenje potrebno – navodi se u javnom saopštenju kojim se sindikat "Nezavisnost" danas obratio Vladi Srbije, Ministarstvu zdravlja, Ministarstvu rada i javnosti.

Isti sindikat poziva da se bar dok pandemija traje, prestane sa međusobnim optužbama, sumnjama i pretnjama,"“jer nam to bespotrebno troši svu dragocenu energiju".

GS ZSZ "Nezavisnost" u saopštenju ponavlja apel građanima – "brinite o nama kako bismo i mi mogli da brinemo o vama! Pridržavajte se uputstava kriznog štaba, nosite maske, perite ruke i izbegavate sve susrete koji nisu neophodni. To je jedini način da zajednički pobedimo ovu strašnu bolest".

Sindikat poziva Krizni štab i Vladu na nastavak socijalnog dijaloga sa predstavnicima sindikata, kao i da sindikalni predstavnici učestvuju u kriznim štabovima na svim nivoima, piše "Danas Onlajn". 

Oceni vest:
2
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan