NEZVANIČNO: Kako su na izborima za MZ juče glasali Novosađani

NEZVANIČNO: Kako su na izborima za MZ juče glasali Novosađani

Nezavisni kandidati najveću podršku dobili na Limanu.

Prema nezvaničnim informacijama do koji je došao Radio 021, Savet u Mesnoj zajednici "Ivo Andrić" preuzeli su nezavisni kandidati, jer je petoro njih uspelo da sakupi dovoljnu podršku građana. Ostala četiri člana biće predstavnici SNS.

U Savetu Mesne zajednice (SMZ) "Liman", sedam od ukupno 11 članova činiće samostalni kandidati. .

Na "Limanu 3"  je od 11 mesta u SMZ čak osam pripalo nezavisnim kandidatima.

Prema prvim informacijama, u Savetu MZ "Dunav" nalaziće se dvoje samostalnih učesnika na izborima, dok je ostalih devet iz redova SNS.

Prema nezvaničnim informacijama, građani su imali delimičnog uspeha i u MZ "Sava Kovačević" na Rotkvariji gde je glasalo više od 700 građana. Od četiri u Savet su ušla dva nezavisna kandidata, prenosi 021.rs.

Jedini nezavisni kandidat u MZ "Sonja Marinković", Aleksandra Malešević Zobenica, uspela je da sakupi dovoljan broj glasova i uđe u Savet.

Za sada nema potvrđenih rezultata za ostale mesne zajednice. Ono što je primetno jeste veća izlaznost u odnosu na ranija glasanja za najniži nivo vlasti.

Prema informacijama portala 021.rs, samostalni kandidati nisu uspeli da uđu u savete mesnih zajednica na Telepu ("Nikola Tesla", "Bratstvo" i "Južni Telep"), kao ni na Grbavici, u MZ "7. juli". Sličan scenario bio je i u MZ "Prva vojvođanska brigada".

U MZ "Gavrilo Princip" na Novom naselju pobedili su kandidati SNS sa oko 900 glasova, dok je sedam nezavisnih kandidata imalo po 400 glasova.

U MZ "Jugovićevo" na Detelinari glasalo je 1.185 građana, a prošlo je devet kandidata SNS koji su imali više od 600 glasova, dok je devet nezavisnih kandidata imalo između 250 i 300.

Slično je bilo i u Sremskoj Kamenici, gde nijedan od osam nezavisnih kandidata nije prošao. Na glasanju su SNS kandidati dobijali oko 1.500 glasova, a građanski oko 300.

U Petrovaradinu je samostalni kandidat Predrag Antonić uspeo da sakupi čak 845 glasova, ali se to pokazalo nedovoljnim za borbu protiv logistike vladajuće stranke, čiji su kandidati imali u proseku 1.800 glasova, saznaje portal Radija 021.

Oceni vest:
13
7

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan