NIJE KRAJ: Umesto otvaranja, bazen na Spensu ponovo mora na sanaciju

NIJE KRAJ: Umesto otvaranja, bazen na Spensu ponovo mora na sanaciju

Posao sanacije bazena na Spensu, iako je trebalo da bude odavno završen, još uvek nije okončan zbog pojave brojnih problema.

Kako javlja 021.rs, tek sanirani bazen ima neplanirani nagib zbog kog se voda izliva iz bazena, instalacije cure, objekat prokišnjava, a ni keramički radovi nisu urađeni kvalitetno.

Podsećamo, u njegovu sanaciju je uloženo 127,4 miliona dinara, a radovi, koje su izvodile firme "Max Cor", "Bulevar Company" i "DeHidra 021" su završeni još 18. novembra prošle godine. Tada je i najavljeno da će bazen u što kraćem roku biti pripremlјen za korišćenje.

Otvaranje je bilo spremno za početak ove nedelje, ali se pojavio novi problem – pukotina na dnu bazena, saznaje Radio 021.

Naime, pre nekoliko dana počeli su problemi kad je bazen prvi put napunjen i otkriveno je da je posao traljavo urađen – sam olimpijski bazen, kažu izvori 021.rs sa Spensa, ima nagib od oko 10 milimetara i voda se izliva na jednu stranu, dok je u samom bazenu pukotina.

Keramika je umazana flekama koje nisu skinute na vreme, curi iz radijatora, objekat u pojedinim delovima prokišnjava, a sve ovo bi čelnici, navodno, oprostili i pustili sportiste da treniraju da do pucanja podloga bazena nije došlo početkom ove nedelje.

Šef kabineta gradonačelnika Žarko Mićin, navodi za 021.rs da su nedostaci primećeni prilikom testiranja pod opterećenjem, ali poručuje da oni nisu mogli da se predvide pre početka samih radova.

– Imajući u vidu to da se radi o sanaciji objekta koji se intenzivno koristio 40 godina, postupak sanacije je izuzetno složen, i iz isključivo bezbednosnih razloga zahteva dodatne stručne analize, koje su još u toku. U ceo ovaj proces aktivno su uključeni i stručnjaci sa Fakulteta tehničkih nauka, koji će, nakon završenih analiza, uraditi elaborat za otklanjanje svih nedostataka, koji nisu mogli da se predvide pre testiranja bazena pod opterećenjem – kaže Mićin.

On dodaje i da će izvođač radova nakon prijema elaborata imati i zakonski rok za otklanjanje svih nedostataka, a ukoliko to ne učini, grad će u skladu sa zakonom naplatiti prekoračenje roka.

Detaljnije o ovoj temi pročitajte na sajtu Radija 021.

"BULEVAR COMPANY" SE OGRAĐUJE OD PROBLEMA KOJI SU SE POJAVILI NA BAZENU 

Iz ove kompanije saopštavaju da je, u sklopu projekta sanacije bazena, kupatila, pomoćnih prostorija i drugo u sportsko poslovnom centru "Vojvodina", po sporazumu zaključenom za ovaj posao između DOO "Max Cor" Petrovaradin, DOO "Dehidra 021" Novi Sad i DOO "Bulevar Company" Novi Sad, jasno i nedvosmisleno navedeno da je obaveza DOO "Bulevar Company" Novi Sad izvršenje grubih građevinskih radova, utovar i odvoz šuta na deponiju. 

"Nakon upoznavanja sa činjenicama potvrđujemo kako odgovornost DOO 'Bulevar Company' Novi Sad na pomenutom projektu nije prisutna", navodi se u saopštenju ove kompanije.

Oceni vest:
4
5

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Bruka, sramota i krađa!

  pre 1285 dana i 21 sat

  Dobro, braćo. Eli nije bilo dosta lapanja javnog novca sa kase Grada?
  Ako ne pohapsite majstore koji su to radili, ako se ne obavi nezavisna građevinska inspekcija, a nastavite da renovirate i potpisujete fakture kao da se baš ništa nije dogodilo - pljunuli ste u lice svim građanima Novog sada koji vam pošteno uplaćuju porez na nekretnine.

  Oceni komentar:
  3
  9
 • Aleks

  pre 1285 dana i 14 sati

  Ala se Mićin nalupetao...pa ne pričamo o Žeželjevom mostu, bazen je obična konstrukcij bez ikakvih nepoznanica, Ovaj smešni pokušaj opravdanja je u nivou nesposobnosti firmi (mora da su ih angažovali preko JN, to je poznati mehanizam da najgori dobiju posao koji ne umeju da urade, aza velike pare) kojima treba oduzeti licence za rad.

  Oceni komentar:
  2
  10