Ninus Nestorović izabran za aforističara godine

Ninus Nestorović izabran za aforističara godine

Na 13. Кonkursu za aforističara godine, u okviru manifestacije "Letnji ulični erski kabare", učestvovalo je 60 aforističara iz zemlje i regiona, saopštila je Sekcija humorista i satiričara Društva književnika Vojvodine.

Žiri koji su činili aforističari dr Slobodan Simić (predsednik), Neško M. Ilić, Zoran Bogdanović, i bibliotekarka Ljiljana Rakić, doneo je odluku da prvu nagradu dodeli Ninusu Nestoroviću, drugu je osvojila Marina Aristo Marković a treću Bojan Ljubenović, prenosi Nova.rs.

Ninus Nestorović je rođen 1965. u Smederevskoj Palanci. Živi i radi u Novom Sadu. Član je Društva književnika Vojvodine, gde je i predsednik Sekcije humorista i satiričara. Njegovi aforizmi su prevođeni na italijnski, poljski, španski, engleski, slovenački, bugarski, makedonski, ruski, češki, baskijski, mađarski, rumunski i nemački jezik. Zastupljen je u antologijama srpskog aforizma, koje su prevedene i objavljene u Italiji, Baskiji, Poljskoj, Sloveniji, Rumuniji i Rusiji. Dobitnik je broj domaćih i internacionalnih priznanja.

Nagrade će biti uručene prvog dana manifestacije "Letnji ulični erski kabare“ u Čajetini, 7. avgusta.

Oceni vest:
7
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan