NIŠ: Dva pacijenta izlečena od korona virusa

NIŠ: Dva pacijenta izlečena od korona virusa

Dva pacijenta iz Niša koja su bila zaražena korona virusom puštena su iz bolnice jer su posle testova bili negativni na Kovid-19.

Pokrajinski seketar za zdravstvo Zoran Gojković kaže da to ne znači da oni treba da izlaze napolje, nego da treba da ostanu kod kuće narednih 14 dana.

Gojković je na TV Pink rekao da su oni nakon određenog vremena pušteni iz bolnice, ali da u naredne dve nedelje treba da ostanu kod kuće da ne bi eventualno došlo do nekih komplikacija.

– I dalje moramo da budemo obazrivi – rekao je Gojković i naveo da će biti i ružnih vesti i da za njih moramo da se pripremimo.

Upitan da li su oni koji preleže korona virus imuni na njega, Gojković je rekao da to nije naučno dokazano i objašnjeno, da je vrlo teško davati progonoze u vezi sa virusom, ali da se prate iskustva drugih zemalja i da će se to tek u budućnosti istražiti kada prođe pandemija i kada se sublimiraju iskustva svih u svetu.

Poručio je da u vezi sa virusom ne treba davati spektakularne izjave već situaciju treba sagledati racionalno, ne treba paničiti, nego biti oprezan i sprovoditi sve moguće higijenske mere i najavio da stižu ogromne količine dezinficijenata.

Mali broj građana sveta ima zdravstvenu kulturu, kaže Gojković, ali i navodi da ne treba paničiti nego biti obazriv, što češće prati ruke i dezinfikovati površine, s ozbirom da nije poznato koliko se na njima virus zadržava.

Oceni vest:
1
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • ivica

  pre 1107 dana i 23 sata

  svaka cast doktorima!!! sad jos samo kod nas kao i u rusiji da se uvedu fotokataliticki preciscivaci vazduha i da se ubije ovaj virus pre nego sto se novi zaraze!

  Oceni komentar:
  0
  6
 • Dora

  pre 1098 dana i 6 sati

  Svaka čast svima nama, i medicinski osobljem, i lasirkama i vozačima i svim ljudima koji imaju svoje radne obaveze. Svaka čast..

  Oceni komentar:
  0
  1