NOĆNE DILEME: Šta je sve u Novom Sadu otvoreno 24 sata dnevno

NOĆNE DILEME: Šta je sve u Novom Sadu otvoreno 24 sata dnevno

Pre dve decenije Novi Sad je važio za grad koji živi noću, jer tada su mahom do rane zore radili kafići, diskoteke, dragstori, cvećare, pekare…

A onda je 2008. godine doneta prva gradska odluka kojom je utvrđeno da ugostiteljski objekti, kafići i klubovi mogu da rade radnim danima do 23 sata, odnosno vikendom do jedan sat.

Zatim je doneta još jedna takva odredba pet godina kasnije, dok je najnovija usvojena u maju ove godine.


Takođe, pre četiri leta uvedena je gradska odluka po kojoj prodavnice i mini-marketi mogu da rade samo do ponoći, s tim da je godinu dana kasnije gradska uprava za privredu poslala obaveštenja svim trgovcima da su obavezni da podnesu zahteve ukoliko žele da rade non-stop.

Zbog ove odluke mnogi Novosađani su u pojedinim delovima grada ostali uskraćeni za kupovinu noću, pa, na primeri, mnogi pušači moraju da se "obezbede" do ponoći.

Zato smo istražili za vas šta sve u Novom Sadu radi i u gluvo doba noći.


Prodavnice i trafike

Kada je o radnjama reč, kako saznajemo, trgovinski lanac "Mikromarket" ne zatvara noću svoja vrata za potrošače, pa čak ni vikendom i praznicima, a njih možete naći u skoro svim delovima grada.


Zatim, još jedna prodavnica koja celu noć radi jeste "Tina" u ulici Pariske komune, Market "Banana" na Novom naselju je takođe otvoren non-stop, kao i "Idea" u Novosadskog sajma. Kada je o megamarketima reč, celu noć radi "Tempo", zatim "Univer" na Spensu, "Aroma" marketi, kao i "Maxi" kod Bazara u centru. Novosađani koji žive na Telepu imaju market "Sova" na Bulevaru patrijarha Pavla koji radi celu noć, a istoimeni dragstor radi i u ulici Kosančić Ivana. I u radnji "Ilijada" na Bulevaru Jaše Tomića, preko puta Meka na Železničkoj stanici, 24 sata možete da kupite šta vam treba.

Za samo dve trafike u centru grada smo saznali da rade noću – jedna je u Katoličkoj porti i radi 24 časa, dok je sjajno opremljena trafika kod bioskopa Arena otvorena do ponoći. 


Brza hrana

Ljubitelji brze hrane mogu da odahnu, kao i oni koji se vraćaju iz noćnog provoda, jer čini se da najviše objekata ove vrste radi u sitne sate. Tako, recimo, ljubitelji kobaje mogu da prezalogaje u Rumenačkoj ulici u lokalu "Kuća kobasica", dok obožavaoci girosa na raspolaganju imaju "Giros Master" kod Sajma i "Giros Land" u Laze Telečkog. Na odličan roštilj iza ponoći možete otići u "Banjalučki ćevap" u Gajevoj ulici, kao i onaj na Limanu.

Naravno, opšte je poznato da celu noć rade i najpoznatije kuće koje prave index sendviče – "Maja", "Vanesa" i "Mirjana" koje se nalaze tik uz Novosadski Sajam. Radi i "Index haus 021" na Bulevaru Mihajla Pupina, dok picaroši mogu svoju omiljenu hranu da pojedu u picerijama "Caribic" i "Ćao", a non-stop radi i lokal "Papričica" na Bulevaru oslobođenja, kao i roštilj "Bato" i hamburgerija "Dva kneza" u Futoškoj ulici.

Za ljubitelje američke hrane i napitaka, non-stop je otvoren Mekdonalds kod Železničke stanice.  Ako pak volite palačinke možete ih kupiti u palačinkarnici "Balans", a šiš ćevap u Jevrejskoj ulici. Ćevabdžinica "Obelix" radi 24 časa i nalazi se na Futoškom putu.

Klubovi

Klubova i kafića što se tiče, izgleda da ogromna većina poštuje radno vreme, jer, kako saznajemo od Novosađana, retki su lokali koji rade do ranih jutarnjih sati. Celu noć su praktično otvoreni svi klubovi koji se nalaze u ulici Laze Telečkog, iako imaju dozvolu za rad do 3 sata iza ponoći. U centru i "Bistro" radi celu noć, kao i pojedini splavovi na Dunavu.

Pekare

Ljubitelji peciva mogu da odahnu, jer pojedine novosadske pekare rade celu noć, pa ako vam se prijedu kifle ili perece možete da ih kupite u "Žekiju" i "Klasu" preko puta Futoške pijace, kao i u "Klasu" preko puta "Papričice". Osim toga, celu noć radi i pekara "Sajam" u ulici Novosadskog sajma, kao i "Evropa" na Bulevaru oslobođenja i na Bulevaru cara Lazara. Kako saznajemo, non-stop radi i lokal "Jordan" gde možete noću da omastite brk.

Apoteke

Nažalost, čovek ne bira kada će se razboleti, a ono što je najgore  jeste podatak da iznenadnu  visoku telesnu temeraturu noću najčešće dobijaju deca. Ukoliko nemate lekove pri sebi, možete ih kupiti u apotekama "Janković" na Detelinari, "Tilija" na Bulevaru Jaše Tomića 1 i na Bulevaru oslobođenja, kao i u apoteci u centru na Bulevaru Mihajla Pupina.

Teretane

Ako radite po ceo dan, a ipak želite da vežbate i da doterate svoju liniju, to možete da uradite u teretani Bestfit" koja se nalazi na Bulevaru oslobođenja 127, preko puta Merkatora. Njena vrata su otvorena 24 sata i ovo je za sada jedina sala za vežbanje u gradu koja radi dan i noć.

Benzinske pumpe

U gradu i van njega sve benzinske pumpe rade celu noć, a neke od njih su "Velika" i "Mala" pečurka, "Eko", "OMV", "Mol", i "Radun Avia", kao i "Lukoil" na Bulevaru vojvode Stepe na Novom naselju.

Menjačnice

Ukoliko vam u provodu ponestane dinara, tokom cele noći možete da promenite evre u menjačnicama lanca "El Dorado" kod Futoške pijace.

Oceni vest:
19
5

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Mihajlo

  pre 1751 dan i 23 sata

  Celu noć su praktično otvoreni svi klubovi koji se nalaze u ulici Laze Telečkog, iako imaju dozvolu za rad do 3 sata iza ponoći.

  Oceni komentar:
  2
  8