Normalizovan saobraćaj na putu Novi Sad – Zrenjanin

Normalizovan saobraćaj na putu Novi Sad – Zrenjanin

Saobraćaj na delu veoma prometnog državnog puta Novi Sad - Zrenjanin, između Beogradske petlje i Kaća, normalizovan je minulog vikenda, pošto je završena i treća faza radova na obnovi produženog nadvožnjaka, započeta pre deset meseci.

Kako "Večernje novosti" prenose, time je laknulo mnogobrojnim vozačima, koji su dolazeći iz pravca Zrenjanina, da bi stigli do Novog Sada, bili preusmeravani na oko dva kilometra dužu obilaznicu kroz Kać i deo auto-puta Beograd - Subotica. Odahnuli su, najzad, i meštani dela Kaća, kroz koji su tutnjili teški kamioni, oštećujući kolovoz.

Posle normalizacije saobraćaja na tom delu magistralnog puta, biće urađena zaštita betonskih površina ispod nadvožnjaka, što neće uticati na redovan režim prolaska vozila.

- Kada potpuno budu završeni svi predviđeni radovi na sanaciji, produženi nadvožnjak će, sasvim sigurno, dugi niz godina biti bezbedan za odvijanje saobraćaja – kažu za "Večernje novosti" nadležni u JP "Putevi Srbije".

U rekonstrukciju, koja je počela 2012. godine, ukupno je uloženo više od 143 miliona dinara. Prva faza obuhvatala je sanaciju konstruktivnih elemenata ispod nadvožnjaka. Tada su ojačane naglavne grede šipova, stubovi i ležišne grede i završena zamena ležišta. U drugoj fazi radova, koji su trajali do kraja 2013. sanirani su konstruktivni elementi u trupu na trećini dužine nadvožnjaka iz smera Novog Sada.

Zbog velike dužine, oko 350 metara, bila je neophodna i višefazna izrada nadsloja kolovozne ploče i novih konzola pešačkih staza. U okviru treće faze, sanaciju konstruktivnih elemenata u trupu na preostale dve trećine dužine, radove je obavilo GP "ŽGP" Beograd.

RAČUNICA

- Vrednost radova prve faze bila je oko 40,4 miliona dinara, bez PDV, druge faze oko 35,5 miliona, a treća faza je ugovorena na oko 67,6 miliona dinara - preciziraju u "Putevima Srbije", a prenose "Večernje novosti".

Oceni vest:
0
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • sss

  pre 2587 dana i 9 sati

  kakva je ovo fotografija gospode?

  Oceni komentar:
  0
  3