Nova krivična prijava Ilije Devića zbog autobuske stanice

Nova krivična prijava Ilije Devića zbog autobuske stanice

Preduzetnik Ilija Dević podneo je osmu po redu krivičnu prijavu, ovog puta protiv tri osobe koje optužuje da su nelegalno upisali hipoteku na objektima na njegovoj autobuskoj stanici.

Kako kažu u 021.rs, za sada je u toku sedam uporednih procesa u slučaju ATP "Vojvodina", a nekadašnji vlasnik u poslednjoj prijavi sumnjiči dvojicu direktora banke Crédit Agricole i jednog od rukovodioca u Katastru nepokretnosti da su na objektima zdanja izgrađenog pre deceniju i po, nelegalno upisali hipoteku, kako bi se dokopali servisa za autobuse "Mercedes" i "Setra" koje je preduzetnik iz Krčedina izgradio kao zastupnik vodećeg nemačkog proizvođača za petnaestak država istočne i južne Evrope.

U krivičnoj prijavi se navodi da je ugovorom o kreditu između banke i ATP "Vojvodina", čiji je Dević bio 82-procentni suvlasnik, predviđeno jemstvo korisnika drugim njegovim preduzećima, kao i ličnom imovinom, ali ne i objektima nove stanice. On tvrdi da u vreme sklapanja ugovora izgradnja stanice nije ni bila počela, pa objekti nisu ni mogli biti stavljeni pod zalogu, piše 021.rs.

Povodom ove hipoteke spor se inače već vodi u Privrednom sudu. 

Više o ovoj temi možete pročitati na sajtu Radija 021

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan