NOVA NS PETICIJA:  Ukinuti naplatu parkinga u Gagarinovoj ulici

NOVA NS PETICIJA: Ukinuti naplatu parkinga u Gagarinovoj ulici

Peticiju za ukidanje naplate parking mesta u Gagarinovoj ulici i delu Bulevara oslobođenja, pokrenule su nekoliko skupština stanara, iako je i sama naplata uvedena nakon inicijative građana.

Marko Mirković, predsednik Mesne zajednice "Omladinski pokret, kaže za RTV da mesnu zajednicu nisu kontaktirali ni pokretači inicijativa, niti nadležne institucije.

Uvođenje Gagarinove ulice i dela Bulevara oslobođenja u organizovani sistem naplate urađeno je po Rešenju Gradske uprave za saobraćaj i puteve Novog Sada, a na inicijativu građana koji stanuju u tom delu grada. Primena naplate parking je počela 1. januara.

Prema rečima nekih stanara ovog dela grada, oni su ugovorom pri kupovini stana dobili i parking mesto, koje sada plaćaju 130 dinara mesečno. Postoje i oni koji smatraju da je naplata obezbedila više parking mesta za stanare.

U saopštenju "Parking servisa" kažu da se uvođenje određenih ulica u sistem naplate vrši posle saobraćajnih analiza opterećenosti parkirališta i saobraćaja, a to se odnosi i na određene parking prostore koji se nalazi u dvorišnim delovima.

Oni dodaju i to da ako procene kažu da će veliki broj građana koji želi da izbegne naplatu parkiranja, parkirati upravo u dvorištima i na taj način blokirati parking prostor stanarima, onda je logično da i takvi prostori ulaze u organizovani sistem naplate.

 

Oceni vest:
3
2

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan