NOVA: Od Novog Sada do BG-a za pola sata, a koliko treba od Prokopa do Sava centra?

NOVA: Od Novog Sada do BG-a za pola sata, a koliko treba od Prokopa do Sava centra?

Portal Nova.rs se upustio u "avanturu" da bi pomogao građanima koji treba da putuju brzim vozom od Beograda do Novog Sada i obrnuto.

Njihovi novinari su opisali način na koji se stiže od Sava centra do stanice Prokop ili obrnuto.

Zaključili su da je duplo više vremena potrebno da stignu do nove beogradske Glavne železničke stanice nego do vojvođanske prestonice.

Takođe, primećuju i da do tog dela grada "većina građana ni ne zna kako da dođe". Udruženje "Vratimo trolu 28" je sprovelo istraživanje koje je pokazalo da "više od 56 odsto ljudi u Beogradu ne zna kako da dođe do Glavne železničke stanice Prokop".

Najlakši način da dođete da uzmete taksi ili svojim automobilom, ali nemaju svih taj luksuz. Ukoliko krenete autobusom u ovu avanturu, imate dve opcije kako da stignete do izabrane lokacije. Jedna je linija broj 38L, koja nešto ređe ide, a druga je autobus na liniji 36. Tim autobusom putnici najčešće idu do nove Glavne železničke stanice, ali je pravi izazov doći za manje od sat vremena do odredištazaključuje Nova.rs.

Kako je izgledala njihova "odiseja" i koliko im je trebalo da preko raznih "prepreka" u vidu uzbrdice, kaldrme i betonskih konstrukcija koje su nepristupačne za putnike, stignu do svog cilja – Prokopa, pročitajte na sajtu Nova.rs.

Oceni vest:
19
7

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Elem

  pre 754 dana i 17 sati

  Većina će izlaziti u Novom Beogradu, onim drugim sporijim vozom.
  Kasnije će shvatiti koliko je Prokop promašen, pa će čitav terminal biti izmešten na levu obalu Save.

  Oceni komentar:
  7
  31
 • sandes

  pre 753 dana i 19 sati

  Od Sava Centra od ponedeljka 28.3. može lako na voz jer ima stanica Novi Beograd. A do prokopa se od Sava Centra vrlo lako stiže - jedna stanica 18-icom do Mostara pa pomenuti prevozi, ili 10 minuta peške od Mostarske petlje do stanice.
  Ne znam čemu drama, otvori se mapa, pogleda se gde je stanica i onda se do iste dođe :)

  Oceni komentar:
  39
  17
 • Milenko

  pre 753 dana i 6 sati

  Toliko je isplativo da ja i dalje koristim bla bla car

  Oceni komentar:
  4
  13