Nova priključenja na vodovodnu mrežu

Nova priključenja na vodovodnu mrežu

Komunalci na Adicama, u Veterniku, Futogu, Klisi i Ledincima rekonstruišu i šire kapacitet vodovoda.

Prema najavama iz JKP "Vodovod i kanalizacija", Novosađani ni ovog leta, čak ni u najvrelijim danima, ne bi trebalo da imaju problema sa vodosnabdevanjem.

U sistem se svake sekunde distribuira 1.500 litara vode, a na dnevnom nivou Novi Sad i prigradska naselja troše između 100 i 105 miliona litara vode.

- U vreme letnje sezone potrošnja se uveća za 10 do 15 odsto. Između 19.00 i 23.00 časa dolazi do naglog skoka potrošnje i udara na sistem, pa to za posledicu ima smanjen pritisak u rubnim delovima sistema - kažu iz "Vodovoda" za Večerenje novosti.

Takođe, navode kako i pored visokih temperatura nisu prekidali sa rekonstrukcijom i proširenjem vodovodne mreže.

- Nedavno je završena druga faza izgradnje vodovodne mreže na Adicama i time dodatno stabilizovano vodosnabdevanje i Veternika i Futoga - kažu u "Vodovodu".

Rekonstruišu se čvorišta i ventili na primarnoj i sekundarnoj mreži na teritoriji Kaća i Kovilja, a ovo preduzeće angažovano je i na izgradnji kanalizacionih kućnih priključaka na Klisi.

- U drugoj polovini jula počinje izgradnja vodovodne mreže u Ledincima u Fruškogorskoj ulici, a nastavlja se druga faza radova na Čardaku. Do kraja jula, takođe, počinju i radovi na mreži u Stepanovićevu - naglašavaju u "Vodovodu".

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan